“Güney Kore’nin savunması için elimizden geleni yapacağız”

“Güney Kore’nin savunması için elimizden geleni yapacağız”

Güney Kore’deki Birleşmiş Milletler (BM) Askeri Gücü Komutanı General James D. Thurman, Güney Kore’nin savunması için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Yaptığı nükleer deneme ile dikkatleri üzerine çeken Kuzey Kore’ye, bir tepki de Güney Kore’de bulunan BM Askeri Gücü’nden geldi. Aynı zamanda Güney Kore’deki ABD askerlerinin komutanı olan General Thurman, Kuzey Kore’nin yaptığı nükleer denemenin bölgenin barışını ve güvenliğini tehdit eden, BM Güvenlik Komisyonu’nun çıkardığı kararları ihlal eden bir hareket olarak nitelendirdi.

Amerikalı General, yaptığı resmi açıklamada, Kuzey Kore’nin sürekli olarak uluslararası toplumdan kendisini uzaklaştırarak, nükleer deneme ve kıtalar arası füze geliştirme programı ile uluslararası barışı ve güvenliği tehdit ettiğini ifade etti.

James D. Thurman açıklamanın devamında ise Kuzey Kore’nin olası saldırlarına karşılık vermede gecikmeyeceklerini, Kore Yarımadası’nın güvenliği için müttefikleri Güney Kore ile sıkı bir işbirliği içinde olduklarını aktardı.

Bununla birlikte Güney Kore’deki BM Askeri Gücü Komutanı Thurman; “Biz başta Güney Kore olmak üzere diğer müttefiklerimiz ile çok sıkı bir şekilde dayanışma içindeyiz. Güney Kore ve ABD ittifakı çok güçlüdür ve biz Güney Kore’nin savunması için elimizden geleni yapacağız.”

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.