Güney Kore’de iktidar partisi bölündü

Güney Kore’de iktidar partisi bölündü

Güney Kore’nin iktidardaki Saenuri Partisi’nden 35 üst düzey vekil, partiden ayrılacağını duyurdu.

‘Choi Skandalı’ ile Güney Kore büyük siyasi çalkantının içini girerken, iktidardaki Seanuri Partisi de büyük tartışmaya sahne oldu.

Geçen yaz aylarında yapılan genel seçimlerde, aday listelerinin hazırlanmasında Devlet Başkanı Park Geun-hye ile partinin bazı üst düzey yöneticileri arasında yaşanan fikir ayrılıklarından dolayı, eski Grup Başkan Vekili Yoo Seong-min gibi isimler seçimlere bağımsız olarak katılmak zorunda kalmışlardı.

O günlerden kalan hazımsızlıklar ‘Choi Skandalı’ ile bir rövanşa döndü. Devlet Başkanı Park’ın görevden alma oylamasında 128 koltuğa sahip Saenuri Partisi’nden 62 vekil evet oyu vermişti. Saenuri Partisi’nde ‘İçimizdeki İrlandalılar’ tartışması artık su yüzüne çıktı.

Eski Parti Genel Başkanı Kim Moo-sung, eski Grup Başkan Vekili Yoo Seong-min, Dışişleri Komisyon Başkanı Na Kyung-won gibi isimler başka olmak üzere 35 kişi partiden ayrılıp yeni parti kuracaklarını duyurdu. İstifalarını gelecek hafta vereceklerini duyuran küskün Saenurili vekiller, bu süreçte sayılarını arttırmaya gayret ediyorlar.

Saenuri Partisi Genel Başkanı Lee Jeong-hyun, süreci başarılı bir şekilde yönetemediğinden dolayı, koltuğundan istifa ederken, partiyi terkedecek arkadaşlarını ihanet ile itham etti. Diğer taraftan küskünler kanadı ise Park Geun-hye’nin partiyi kendi partisi haline getirmekle suçladı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.