Güney Kore’de beklenen gelişme

Güney Kore’de beklenen gelişme

‘Choi Skandalı’ ile çalkalanan Güney Kore’de Devlet Başkanı Park Geun-hye bugün beklenen açıklamayı yaptı.

Üçüncü kez özür konuşması için basın toplantısı düzenleyen Park, süreçte yaşananlardan dolayı halktan tekrar özür diledi.

Görev süresinin bitmesini beklemeyeceğini ifade eden Park, meclisin iktidarın güvenli bir şekilde devreldilmesi için bir planla gelmesi halinde, istifa etmeye hazır olduğunu bildirdi.

Güney Kore’nin gündemi son bir aydır Choi Skandalı ile meşguldü. Devlet Başkanı Park’ın arkadaşı Choi Soon-sil’in herhangi bir resmi yetkisi olmamasına rağmen devlet işlerine müdahil olduğunun ortaya çıkması, ülkede bomba etkisi yapmıştı.

5 haftadır Kore halkı Cumartesi günleri başkent Seul’ün en büyük meydanı Gwanghwamoon Meydanı’na doldurup Park’ı istifaya çağırmıştı. Üçüncü ve beşinci haftadaki gösterilerde Gwanghwamoon Meydanı’na gelenlerin sayısının bir milyonu geçmişti.

Park’ın görevi bırakmaya hazır olduğu açıklamasından sonra gözler meclise çevrildi. Muhalefetteki bazı siyasiler Park’ın böyle bir açıklama ile yargılanmaktan kaçındığını ifade ederken, muhafazakar siyasiler ise Park’ı olgun bir davranış göstermekle takdir etti.

Güney Kore yasalarına göre, devlet başkanın görevini bırakması halinde 60 gün içinde erken seçime gidilmesi gerekiyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.