Güney Kore: Kuzey Kore ile diyalog için diyalog olmaz

Güney Kore: Kuzey Kore ile diyalog için diyalog olmaz

Güney Kore Dışişleri Bakanı Yoon Byung-se, Kuzey Kore ile sırf diyalog kurmak için diyalog kurulmayacağını ifade etti.


Dışişleri Bakanı Yoon Byung-se, bugün bir basın toplantısı düzenledi. Göreve yeni hükümetle başlayan Bakan Yoon, böylelikle ilk basın toplantısı düzenlemiş oldu. Toplantıda gazetecilerin sorularına cevap veren Bakan Yoon, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. “Kuzey Kore eğer diyalog istiyor ise öncelikle uluslararası kamuoyuna verdiği sözleri tutması gerekir.” diye konuşan Yoon, Pyongyang yönetimini samimi olmaya davet etti. Samimiyet ifadesinden kastı sorulunca bakan, “Kuzey Kore kendisi çok iyi biliyordur.” diye cevapladı.


Güney Kore Dışişleri Bakanı Kuzey Kore ile diyalog kurma hususuna ilişkin de konuştu. Bakan Yoon, “Kuzey Kore ile sırf diyalog kurmak için diyalog kurulmaz.” ifadelerini kullandı. Kuzey Kore’nin Altılı Görüşmeler’e açık olduğuna dair açıklamalar yaptığına atıfta bulunan bakan, “Altılı Görüşmeler’in olması için Kuzey Kore’nin öncelikle nükleer silahlardan vazgeçebileceği yönünde niyetlenmesi lazım.” diye konuştu.


Çin, eskisi gibi değil


Bakan Yoon Byung-se, Kuzey Doğu Asya’daki güç denklemine de değindi. Çin’in eskisi gibi her şeye rağmen Kuzey Kore tarafında olmadığına dikkat çeken Yoon, “Çin hiç bir dönem de olmadığı kadar uluslararası kamuoyu ile beraber hareket ediyor. Artık ABD-Güney Kore-Japonya ve karşısında Çin-Kuzey Kore gibi bir güç denkleminden bahsetmek zor.” ifadelerini kullandı.


Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.