Güney Kore ile Kuzey Kore arasında demir bağlar oluşuyor

Güney Kore ile Kuzey Kore arasında demir bağlar oluşuyor

Güney Koreli yetkililerden oluşan bir heyet iki Kore arasındaki demiryollarını denetlemek için sınırın Kuzey tarafına geçtiği bildirildi.

Geçen aylarda Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in’in Kuzey Kore Lideri Kim Jong-un ile bir araya gelmesi ile iki ülke arasında ilişkiler hızlı bir şekilde gelişmeye başlamıştı. Bu gelişmeye şimdi de demiryolları konusu eklendi. Güney Kore’nin resmi haber ajansı Yonhap’tan servis edilen habere göre Güney Koreli yetkililerden oluşan 15 kişilik bir heyet iki kore arasındaki demiryollarını denetlemek için sınırın Kuzey tarafına geçtiği bildirildi.

Güney Koreli heyetin Kore Yarımadası’nın doğu kıyısı boyunca uzanan demiryolları üzerinde Kuzey Koreli yetkililer ile denetimler gerçekleştirecek. Denetime Kuzey Kore’den 6 memur katılacak. Güney heyeti, Kuzey’deki demiryolu bağlantılarını modernleştirme ve geliştirmeyi hedefliyor.

Seul yönetiminin Kore Yarımadası’nın batı ve doğu bölgesindeki demiryollarının modernizasyonu ve kendi yönetimindeki demiryolları ile yeniden birleştirilmesi, iki liderin gerçekleştirdiği zirvede varılan anlaşmalardan sadece bir tanesi. 10 önce ara verilen demiryollarının birleştirme projesi böylelikle yeniden faaliyete geçmiş oldu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.