Guardian: Chomsky Erdoğan’ı ‘ikiyüzlü’ olmakla suçluyor

Guardian: Chomsky Erdoğan’ı ‘ikiyüzlü’ olmakla suçluyor

Prof. Noam Chomsky, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın davetine ilişkin Guardian gazetesine yazılı bir açıklamada bulundu. Chomsky, ‘ikiyüzlü’ olmakla suçladığı Erdoğan’ın, terör konusunda ‘çifte standart’ uyguladığını savundu.

Erdoğan’ın Türkiye’ye davetini reddettiğini belirten Chomsky, “Eğer Türkiye’ye gitmeye karar verirsem, bu onun (Erdoğan) daveti üzerine olmaz. Bu, daha önce de birçok kez olduğu gibi, cesur muhaliflerin daveti üzerine olur. Bu muhaliflere, uzun yıllardır şiddetli saldırı altında olan Kürtler de dahil” ifadelerini kullandı.

Chomsky, Erdoğan’ı IŞİD’e yardım etmekle de suçladı. Amerikalı Profesör, “Türkiye, Sultanahmet saldırısında IŞİD’i suçluyor. Oysaki Erdoğan IŞİD’e ve IŞİD’den çok farkı olmayan El Nusra’ya birçok yoldan yardım etmekteydi” iddiasında bulundu. Şimdi de Erdoğan’ın, Kürtlere yönelik suçlarını kınayanları azarladığına dikkat çeken Chomsky, “IŞİD’e karşı Irak ve Suriye’de karadan mücadelede Kürtler başı çekiyor. Başka bir yoruma ihtiyaç var mı?” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, Güneydoğu’daki şiddetin sona ermesi için bildiri yayınlayan bin 128 akademisyene yönelik, “Ey aydın müsveddeleri, sizler karanlık ve cahilsiniz” ifadelerini kullanmıştı. Aralarında Noam Chomsky’nin de olduğu bildiriye imza atan yabancı akademisyenlere çağrıda bulunan Erdoğan, “Kendilerini Türkiye’ye davet ediyorum, ne oluyor kendilerine anlatmaya hazırız” demişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “ABD Büyükelçiliği, Chomsky’yi davet etsin, misafir edelim. Bölgeyi, bu akademisyen sıfatlı beşinci kol elamanlarıyla değil, kendi gözleriyle görsün” diye konuşmuştu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.