Guantanamo’da 10 Yemenli serbest bırakıldı

Guantanamo’da 10 Yemenli serbest bırakıldı

ABD’nin terör şüphelilerini tuttuğu Küba’daki Guantanamo Hapishanesi’nden 10 Yemen vatandaşının salıverildiği bildirildi. Serbest bırakılan Yemenliler Umman’a gönderildi.

ABD Dışişleri Bakanlığı özel temsilcisi Lee Wolosky, serbest bırakılan 10 mahkumu kabul ettiği için Umman’a teşekkür etti. Wolosky, 40 kişinin daha bu yaz salıverileceğini ifade etti.

Yemenlilerin serbest bırakılmasının ardından, Guantanamo Hapishanesi’ndeki tutuklu sayısının, açıldığı 2002 yılının Ocak ayından bu yana ilk defa 100 kişinin altına düştüğü bildirildi.

ABD Başkanı Barack Obama’nın, 2008’de seçildikten 2 ay sonra verdiği ilk kararlardan biri Guantanamo Hapishanesi’nin kapatılması olmuştu.

Hapishanede alıkonan mahkumların aralıklarla nakline devam ediliyor. Guantanamo Hapishanesi’nde 2003 yılında 684 kişi tutulmaktaydı.

Guantanamo üssündeki kamp 2002 yılında, ABD eski Başkanı George Bush yönetimi tarafından kurulmuştu. Bazı zanlıların herhangi bir suçlama yöneltilmeksizin kampta geçirdikleri uzun süreler ve hapishanede uygulanan sorgulama teknikleri, uzun zamandır tartışılıyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.