Göçmenlere tekme atan kadın kameraman kovuldu

Göçmenlere tekme atan kadın kameraman kovuldu

Macar kadın kameraman polis önünden kaçan küçük kıza tekme attı, kucağında küçük çocuğuyla kaçmaya çalışan bir babayı da çelme takıp düşürdü. Olay dün Sırbistan sınırında, mültecilerin kamplara yerleştirilmeyi beklediği Röszke köyünde gerçekleşti.

Suriyeli sığınmacılar ülkelerindeki savaştan kaçsa da Avrupa’da tekmelenmekten kaçamadılar. Kampa yerleşmeyi beklemekten bunalan Suriyeli sığınmacılar polisten kaçtı ve hep birlikte etraftaki tarlalara koşmaya başladı. Koşma esnasında bir babanın kucağındaki çocuğu ile yere düştüğü görüldü. Baba hemen toparlanıp kendisini düşüren kameran kadına seslense de polise yakalanmaktan kurtulamadı. Bununla da yetinmeyen Macar kameraman polisten kaçmaya çalışan göçmenlerin arasına girip önüne geleni tekmelemeye başladı.

İŞİNE DERHAL SON VERİLDİ

Macar kameramanın muhalefetteki aşırı milliyetçi Jobbik partisine yakın N1TV’ye çalıştığı ve adının Petra Laszlo olduğu öğrenildi. Tepki çeken görüntülerden sonra aynı gün öğleden sonra çalıştığı kanal, bir açıklama yaparak sözleşmesini iptal edip kadını işten çıkardığını belirtti.

GÖÇMENLERE GÖZ YAŞARTICI GAZ

Bu arada Röszke’deki kamplarda kalmak istemeyen göçmenler başkent Budapeşte’ye yürümeye kalkınca Macar polisi göz yaşartıcı gazla müdahale etti.

Macaristan Başbakanı Viktor Orban, daha önce göçmenlerle ilgili bir açıklamasında “Sınırımızı korumak durumundayız. Macaristan, göçmen akınından mutlu değil. Avrupa’nın her geleni kabul etme durumu da yok. Bu zaten Avrupa’nın sonu olur.” demiş ve göçmenlerin Türkiye’de kalmaları gerektiğini ve orada daha güvenli olacaklarını belirtmişti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.