Göçmenler krizdeki İspanya’yı terk ediyor

Göçmenler krizdeki İspanya’yı terk ediyor

Ekonomik kriz yüzünden İspanya’yı terk edenlerin sayısı 500 bini aştı. Bunların büyük çoğunluğunu işsiz kalan göçmenler oluşturdu. Ülke nüfusu azaldı.

Ekonomik krizle mücadele eden Avrupa Birliği ülkelerinden İspanya’da fatura göçmenlere kesildi. Özellikle gençler ve göçmenler arasındaki işsizliğin had safhaya ulaşması ülkede tersine göçü tetikledi. Daha önce Güney Amerika ve Doğu Avrupa’dan gelenlerin umut kapısı olarak gördükleri İspanya şimdilerde tersine göç yaşıyor.

İspanya Ulusal İstatistik Kurumu (INE) tarafında yayınlanan rakamlara göre geçen yıl ülkeyi toplamda 547 bin kişi terk etti. İspanya’dan ayrılanların sadece 79 bin 300’ünün İspanyol vatandaşı olduğu bildirildi.

İspanya’dan göç edenlerin büyük kısmının işsiz ve geçim sıkıntısı çeken göçmenler olduğu belirtilirken, bunların çoğunlukla Güney Amerika ve Romanya gibi Doğu Avrupa’dan gelen göçmenler olduğu kaydedildi.

INE’ye göre İspanya’ya gelen göçmenler aradaki farkı kapatamayınca ülke nüfusu 220 bin azaldı ve toplamda 46,5 milyona geriledi. Söz konusu düşüş art arda yaşanan ikinci nüfus azalmasına işaret ediyor.

Euro krizi nedeniyle zor günler geçiren Madrid yönetimi uluslararası kurumlardan aldığı krediler sayesinde ayakta kalmaya çalışıyor ancak ekonomide henüz tam olarak düzelme emareleri görülmüyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.