Göçmenler Almanya’ya giriş yapmaya başladı

Göçmenler Almanya’ya giriş yapmaya başladı

Macaristan’da durmak istemeyen ve yollara düşen binlerce göçmen Avusturya üzerinden Münih’e ulaşmaya başladı. Yaklaşık 400 göçmeni taşıyan özel tren saat 13.30 sularında Münih ana tren garına girdi.

Göçmenler için, ‘Münih’e hoş geldiniz’ anonsları yapıldı. Polis ve yardım elemanları hazırlıklarını yapıp, bu gün gelmesi beklenen binlerce göçmeni karşılamak için bekliyor. Çok sayıda gönüllü vatandaşın mültecilere kucak açıp garda yardım etmesi dikkat çekiyor.

Avusturya ve Almanya bu sabah Macaristan’daki göçmenleri insani sebeplerle göçmenleri ülkelerine kabul edeceklerini açıkladı. Bunun üzerine Macaristan, göçmenleri otobüslerle sınıra getirdi. Bazıları ise zaman zaman yürüyerek, kendi imkanlarıyla sınıra ulaştı. Sayıları 10 bini bulması beklenen göçmenlerden büyük kısmının bugün Avusturya’yı geçerek Almanya’ya ulaşmaları bekleniyor.

Avusturya makamları, şimdiden 6 bin 500 kişinin ülkeye giriş yaptığını ve 2 bin 200’ünün de Almanya’ya doğru yola çıktığını açıkladı. Kaçak göçmenler, trenlerle Münih’e gidiyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.