Gazze’ye atılan o bombalar ABD’den

Gazze’ye atılan o bombalar ABD’den

İsrail’in Gazze’ye yönelik başlattığı saldırılar 3’üncü haftasına girerken ABD’nin bu süre içinde İsrail’e sürekli askeri techizat gönderdiği ortaya çıktı.

İspanya EFE haber ajansı, “ABD İsrail’den bir yandan sürekli ateşkes ilan etmesini isterken diğer yandan da bu ülkeye silah yardımlarını yoğunlaştırmaya başladı” başlıklı haber yayınladı. Haberde en son Gazze’deki BM Okulu’na atılan ve 19 kişinin ölümüme yol açan havan topunun ABD yapımı olduğunu ve geçtiğmiz günlerde İsrai’e teslim edildiğini yazdı. EFE ajansı, 20 Temmuz tarihinde ABD Savunma Bakanlığı’nın İsrail’den acil olarak 1 milyar dolarlık çoğunluğu tank topu olmak üzere ek silah yardımı için teklif aldığını ve bakanlığın bu talebi hemen işleme koyarak silahları İsrail’e gönderdiğini belirtti. Obama’nın ‘ikiyüzlülüğünü’ de eleştiren ajans, başkanın yaptığı yardım ve barış çağrıları ile bir kesime şirin görünmeye çalışırken el altından da İsrail’e sürekli silah satmaya devam ettiğini yazdı.

İspanyol haber ajansı ayrıca ABD’nin İsrail’den Gazze’ye atılan füzelerin devam etmesi için 225 milyon dolarlık ikinci ek talep aldığını ve bunun da kongrede onaylanarak sevk edeceğini öne sürdü.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.