Gazze’de can kaybı 100’ü geçti, dünya sessiz!

Gazze’de can kaybı 100’ü geçti, dünya sessiz!

Dördüncü gününü dolduran İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarında ölümlerin ardı arkası kesilmiyor. 360 kilometrekarelik alanda bin 100 hedefi vuran İsrail’in öldürdüğü Filistinlilerin sayısı 100’ü geçti. Gazze’den atılan bir roket ise Aşdod’da bir benzin istasyonuna isabet ederek üç kişiyi yaraladı. BM’den henüz etkili bir tepki gelmedi.

İsrail, ‘kendi vatandaşlarının güvenliğini’ bahane ederek Hamas yönetimindeki Gazze Şeridi’ne yönelik salı günü başlattığı bombardımana devam ediyor. Operasyonun dördüncü gününde toplam 360 kilometrekarelik alanda vurulan hedef sayısı bin 100’ü aşarken, çoğu kadın ve çocuk 100’den fazla Gazzeli hayatını kaybetti, 700 kişi de yaralandı. Operasyonu sona erdirmeden daha yüzlerce noktayı vuracağını açıklayan İsrail’in geniş kapsamlı bir kara harekâtını masaya yatırdığı belirtildi. İsrail saldırılarına Birleşmiş Milletler’den (BM) düşük yoğunlukta tepkiler gelirken, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) İcra Komitesi, BM Güvenlik Konseyi ve İnsan Hakları Konseyi’nin olağanüstü toplanmasını istedi. Bu arada Hamas ve İslami Cihad grupları, İsrail şehirlerini hedef alan roket saldırılarını sürdürüyor. Hamas, Uluslararası Ben Gurion Havalimanı’nı vurma tehdidinde bulundu.

GAZZE’DE CAN KAYBI 100’Ü GEÇTİ

İsrail, ‘kendi vatandaşlarının güvenliğini’ bahane ederek Hamas yönetimindeki Gazze Şeridi’ne yönelik salı günü başlattığı hava ve denizden yaptığı bombardımana ara vermeden devam ediyor. Operasyonun dördüncü gününde toplam 360 kilometrekarelik alanda vurulan hedef sayısı bin 100’ü aşarken katledilen Gazzelilerin sayısı ise 100’ü geçti. Filistin makamları, hayatını kaybedenlerin çok büyük bir kısmının kadın ve çocuklardan oluştuğunu açıkladı. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, uluslararası toplumun baskısına direnip operasyona devam edeceklerini söylerken Savunma Bakanı Moşe Yalon ise “Önümüzde uzun çarpışma günleri var.” ifadelerini kullandı. Operasyonun sona ermesinden evvel daha yüzlerce noktayı vuracağını açıklayan İsrail’in geniş kapsamlı bir kara harekâtını da masaya yatırdığı belirtildi. Gazze’deki El Cezire muhabiri, operasyonun başından bu yana 200 evin yıkıldığını, 3 bin evin de İsrail uçaklarının saldırılarında zarar gördüğünü aktardı. Saldırılarda yaralanan Filistinlilerin sayısının ise 700’ü bulduğu ifade edildi. Hamas ve İslami Cihad gruplarının İsrail şehirlerini hedef alan roket saldırıları ise yoğun hava saldırılarına rağmen devam etti. Sayısı 550’yi bulan roketlerden 110’u İsrail’in “Demir Kubbe” adı verilen füze savunma sistemi tarafından havada imha edildi. Ancak liman kenti Aşdod’da bir benzin istasyonuna isabet eden füzelerden birinin neden olduğu patlamada biri ağır olmak üzere en az üç kişi yaralandı. Patlamanın, İsrail’in ‘Koruyucu Eşik Operasyonu’ olarak isimlendirdiği saldırının başından bu yana Filistin roketlerinin verdiği en büyük zarar olduğu belirtildi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.