Gardrobundaki elbiseler koltuğunu salladı

Gardrobundaki elbiseler koltuğunu salladı

Danimarka’da, gardrobundaki giysilerinin ücreti parti bütçesinden ödendiği ortaya çıkan eski Başbakan Lars Lökke Rasmussen zor durumda kaldı.

Olayın ortaya çıkması üzerine Jens Rohde, Kristian Jensen gibi partinin önde gelen isimleri Rasmussen’in genel başkanlıktan istifa etmesi ve başbakan adaylığından çekilmesini istedi. 3 günden bu yana toplantı halinde olan merkez karar kurulu dün 7 saat süren son görüşmeden sonra Rasmussen’in görevine devam etmesi kararı aldı. Lars Lökke Rasmussen’in görevine devam etmesi, parti içinde tartışmaların devam edeceğini gösterirken, Rasmussen yaptığı açıklamada şöyle dedi:

“Parti başkanı seçildiğim zaman, tanıtım bütçesi adı altında 100 bin kronluk bir bütçe vardı. Benim de giyim dolabımı yenilemem için 152 bin kron harcandı. Benim o harcamayı yapacak param yoktu. Yönetim partimi iyi temsil etmemi istediği için harcama yapıldı.”

Rasmussen kendisine rakip olmasına rağmen Genel Başkan yardımcısı Kristian Jensen ile birlikte partinin menfaatleri doğrultusunda mücadeleye devam edeceklerini söyledi. 132 kişilik merkez karar kurulunun aldığı karardan sonra biraz olsun hafifleyen Lars Lökke Rasmussen, “Partimizi büyük görevler bekliyor. En önemli görev de halkımızın ve seçmenimizin güvenini kazanmak” dedi.

2011’da yapılan genel seçimlerde oyların yüzde 26,7’ini alan Liberal Parti ülkenin en büyük partisi olurken, bugün iktidarda olan Sosyal Demokrat Parti yüzde 24.8’ini alarak ikinci parti durumuna düşmüştü.

Rasmussen Sosyal Demokratların iktidarda oldukları son 2,5 yılda oy oranını yüzde 29’a çıkarmayı başarmış ancak son tartışmalar nedeniyle Avrupa Parlamento seçimlerinde büyük yenilgiye uğramıştı. Rasmussen partisinin oylarını tekrar kazanarak önümüzdeki seçimde iktidar olacaklarını öne sürdü.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.