Gabriel Merkel’e ‘skandalı’ iki kere sormuş

Gabriel Merkel’e ‘skandalı’ iki kere sormuş

Sosyal Demokrat Parti (SPD) Genel Başkanı Sigmar Gabriel, Almanya’nın dış istihbarat teşkilatı Federal Haber Alma Servisi (BND) ve ABD Ulusal Güvenlik Kurumu (NSA) ile ilgili ‘telekulak skandalı’ çerçevesinde Başbakan Angela Merkel ile konuştuğunu anlattı.

Federal Ekonomi Bakanı olarak Alman şirketlerinin de ekonomik casusluktan etkilenip etkilenmediğini Merkel’e iki kez sorduğunu söyleyen Gabriel, “İki kez de başbakan hayır dedi” ifadesini sözlerine ekledi.

Skandal ile Alman şirketlerinin de güveninin zedelenmesi söz konusu olduğunu, ‘telekulak skandalı’nın acilen aydınlatılması gerektiğini vurgulayan Gabriel, Federal Meclis Denetleme Kurulu ile NSA Araştırma Komisyonu’na tüm bilgilerin aktarılmasını talep etti.

SPD Yönetim Kurulu toplantısından sonra Gabriel ile birlikte basının karşısına çıkan Rheinland-Pfalz Başbakanı Malu Dreyer ve Federal Hükümetin Uyum Sorumlusu Aydan Özoğuz mülteci politikalarına değindi.

Belediye ve eyaletlere mültecilerin yerleştirilmesi konusundaki giderlerin federal düzeyde üstlenmesini isteyen Sosyal Demokratlar, iltica başvuru işlemlerinin hızlandırılmasının öneminin üzerinde durdu. Bunun yanı sıra Avrupa Birliği (AB) içinde mültecilerin adil bir şekilde paylaşılması, ortak mülteci politikası gözetilmesi talep edildi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.