G20 oturumu başladı; Putin, Suriye’yi yemekte konuşmayı teklif etti

G20 oturumu başladı; Putin, Suriye’yi yemekte konuşmayı teklif etti

Rusya’nın kültür başkenti St. Petersburg’da gerçekleşen G20 zirvesinde ilk çalışma oturumu başladı. Açılış konuşması yapan Putin, Suriye konusunu yemekte konuşmayı teklif etti.

Konstantinovski Sarayı’nda yapılan “Büyüme ve Küresel Ekonomi” konulu Birinci Çalışma Oturumu’nda konuşan Putin, “Bazı meslektaşlarım G20 Zirvesi için belirlenen konularının dışında önemli konuların konuşulmasını teklif ettiler. Normalde konuşmalarımız 2 buçuk saat sürecek. Gece yarısına kadar bu toplantının uzamasını istemiyorum. Akşam yemeğinde de görüşmelerimize devam edebiliriz.” dedi.Uluslararası konularda bir kısım konuların görüşülmesinin teklif edildiğini kaydeden Rusya lideri, “Özellikle uluslararası siyasi alanda önemli olan konular teklif edildi, bunlardan birisi Suriye’nin durumu. Ben bu konunun akşam yemeğinde konuşulmasını teklif ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ilk oturumda konuşma yapıp yapmayacağı ise henüz netleşmedi.G20 liderleri Peterhof Sarayı’nda “Büyüme ve Kapsayıcı Kalkınma” konulu çalışma yemeğine katılacak. Akşam saatlerinde kültürel programların devam etmesi bekleniyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.