Freedom House: Yolsuzlukları haberleştiren gazetecilerden intikam alınıyor

Freedom House: Yolsuzlukları haberleştiren gazetecilerden intikam alınıyor

ABD’nin saygın insan hakları örgütlerinden Washington merkezli Freedom House (Özgürlük Evi) Türkiye’de aralarında gazetecilerin de bulunduğu kişilere yönelik gözaltı kararlarına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, gözaltı kararları sert bir dille eleştirilerek, hükümetin yolsuzlukları haberleştiren gazetecilerden adeta intikam aldığı ifade edildi.

Konuya ilişkin resmi internet sitesinden yapılan açıklama, Freedom House Başkan Yardımcısı Daniel Calingaert’ın imzasını taşıyor. Türkiye’nin basın özgürlüğünde geri gittiğini gösteren Freedom House raporunu paylaşan Calingaert, “Türkiye’de gazetecilere yönelik ağır suçlamalar ve bugün bazı gazetecilerin tutuklanması Türkiye’deki ifade özgürlüğüne ve hükümeti eleştiren herkese yönelik bir tehdit anlamı taşıyor.” ifadesini kullandı. Konuya illişkin endişelerini dile getiren Calingaert, “Söz konusu tutuklamalar hükümeti eleştiren ve yolsuzluklarını haberleştiren gazetecilere yönelik bir ‘hükümet intikamı’ olarak görünüyor.” dedi.

Freedom House tarafından yayınlanan ‘2014 Yılı Basın Özgürlüğü’ raporunda Türkiye, ‘yarı özgür’ kategorisinden ‘özgür değil’ katagorisine gerilemişti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.