Fransa’daki ‘Uber’ protestosu olaylı bitti

Fransa’daki ‘Uber’ protestosu olaylı bitti

Fransa’da taksiciler akıllı telefonlar için geliştirilen “UberPOP” taksi uygulamasına tepki için sokağa indi.

Taksiciler başta başkent Paris olmak üzere Nice, Marsilya, Toulouse, Bordeuaux, Lyon ve Lille’de gerçekleştirdikleri eylemlerinde hükümete Uber taksi uygulamasını yasaklaması çağrısını yaptı.

Taksiciler Paris çevre yolunu trafiğe kapattı. Ayrıca bazı araçların da tahrip edildiği belirtildi. Olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edilirken 4 kişi gözaltına alındı. Ayrıca Paris Charle de Gaulle Havaalanı girişlerinin de taksiciler tarafından bloke edildiği kaydedildi.

Taksi Sendikası Başkanı Yann Ricordel hükümete yaptığı çağrıda cep telefonu uygulamasının yasaklanmasını istedi. Ricordel, “Bu anarşiye bir son vermeli. Devletin kanunlarına herkes saygı göstermeli” diye konuştu.

Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve da Paris Valiliği’ni UperPop uygulamasını yasaklamaya davet etti. Cazeneuve, eylem yapan taksicilere de şiddete başvurmamaları çağrısında bulundu.

Fransa’da yaklaşık 400 bin kişinin, müşterilerine istedikleri yerde ve zamanda şoförlü özel araç tahsis eden “UberPop” uygulamasını kullandığı belirtiliyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.