Fransa’da son 25 yılın en büyük tren kazası

Fransa’da son 25 yılın en büyük tren kazası

Fransa’nın başkenti Paris’in güneyinde yer alan Essonne bölgesinde bir yolcu treninin raydan çıkması sonucu 6 kişi hayatını kaybetti. Paris’den Limoges’a gittiği kaydedilen 370 yolculu trende, 22’si ağır olmak üzere 60 kişinin de yaralandığı kaydedildi.

 

Paris’in Austerlitz tren garından harket eden Teoz 3657 numaralı tren, yerel saatle 17:14’de durakları arasında yer almayan Bretigny-sur-orge Garı’nda, 7 vagonu bulunan trenin 4 vagonu raydan çıktı. Kazanın sinyalizasyon hatasından kaynaklanabileceği açıklandı.

Kazanın, Paris’in Banliyö trenlerinin de kullandığı ray üzerinde gerçekleştiği belirtilirken, Fransa Demiryolları Ulusal Birliği(SNCF)’den yapılan açıklamada kazanın aşırı hız ya da çarpışmadan kaynaklanmadığı, trenin kaza esnasında 150 km/h ile gittiği açıklandı. Olayla ilgili şahitlerin yaptığı açıklamada ise trende ayakta yolcuların bulunduğu kaydedildi. Bu arada vagonların içinde hala yolcuların olabileceği açıklandı.

 

Kazanın duyulmasının ardından 300 itfaiye, 20 ambulans ve 8 de helikopter ambulans olay yerine gönderildi.

 

Kazadan sonra Ulaştırma Bakanı Frederic Cuvillier ile birlikte olay yerine gelen Cumhurbaşkanı François Hollande da kaza ile ilgili çok yönlü incelemelerin sürdüğünü kaydetti. Hollande, kazanın gerçekleştiği yerde herhangi bir onarım çalışmasının da bulunmadığını vurguladı. Hollande, kazadan sonra gösterilen duyarlılığı da selamladığını kaydetti.

 

Esonne’da gerçekleşen kazanın 1988’de Paris’in Lyon garında 56 yolcunun hayatını kaybettiği kazadan sonraki en büyük tren kazası olduğu belirtildi.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.