Fransa’da öldürülen polis, Osmanlı hanedanının bulunduğu kabristana defnedildi

Fransa’da öldürülen polis, Osmanlı hanedanının bulunduğu kabristana defnedildi

Paris’te Charlie Hebdo dergisine gerçekleştirilen saldırıda hayatını kaybeden polis memuru Ahmed Merabet, Osmanlı şehzadelerinin de kabirlerinin bulunduğu Bobigny Müslüman Mezarlığı’na defnedildi.

Polis eskortu eşliğinde mezarlığa getirilen Merabet’in Fransız bayrağına sarılı cenazesi, öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazı sonrası toprağa verildi. Yaklaşık bin kişinin katıldığı cenaze töreninde Merabet’in yakınları ve meslektaşlarının yanı sıra, Fransa İslam Konseyi Başkanı Dalil Ebubekir de hazır bulundu.

Ahmed Merabet’in arkadaşı Yamina Zenasni Cihan Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada ”O bir kahraman, insanları asla böyle öldürmemeliyiz.” ifadelerini kullandı. Öldürülen polisi 15 senedir tanıdığına dikkat çeken Zenasni, İslam ile terörün birlikte gösterme çabalarına da tepki gösterdi: “Bu terör saldırıları barbarca. İslam barış dinidir, asla terör ile yan yana getirilemez.”

Ahmed Merabet’in iş arkadaşı ise uzun yıllar Merabet ile birlikte çalıştığını belirterek, ”Çok değerli bir insanı kaybettik.” ifadelerini kullandı. Ahmed Merabet’in örnek bir polis olduğunu belirten meslektaşı, “Onu kaybettiğimiz için çok üzgünüz.” dedi.

BİZİM ÖZGÜR YAŞAYABİLMEMİZ İÇİN ÖLDÜLER

Paris’teki terör saldırılarında öldürülen 3 polis için bugün Emniyet Müdürlüğü’nde de Cumhurbaşkanı François Hollande’ın katılımıyla tören düzenlendi. Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, saldırılarda hayatını kaybeden polisler için ”Bizim özgür yaşayabilmemiz için canlarını verdiler.” ifadelerini kullanmıştı.

1955 yılında Cezayir’den Fransa’ya göç eden Merabet ailesi, Paris’in kuzeyinde yer alan Livry Gargan banliyösüne yerleşmişti. Ahmed Merabet’in babası ise 20 yıl önce vefat etmişti.

OSMANLI HANEDANININ BÜYÜK ÇOĞUNLUĞU BU MEZARLIKTA YATIYOR

1937’de açılışı gerçekleştirilen Bobigny Müslüman Mezarlığı’nda Osmanlı hanedanından birçok kimse yatıyor. Rabia Peyveste Hanım (Sultan II. Abdülhamit’in eşi), Şehzade Ahmed Nureddin (Sultan II. Abdulhamit’in oğlu), Şehzade Abdürrahim Hayri (Sultan II. Abdulhamit’in oğlu), Şehsuvar Hanım (Halife Abdülmecit’in eşi), Pınardil Fahriye Hanım (Şehzade Abit’in eşi), Şehzade Osman Fuat (Sultan V. Murad’ın torunu), Damad Mehmed Ali Rauf Bey (Ayşe Sultan’ın eşi), Ayşe Sıdıka Hanımsultan (Sultan Abdülmecit’in torunu) ve Selma Sultan’ın (V. Murad’ın torunu) kabirleri bu mezarlıkta bulunuyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.