Fransa’da IŞİD saldırısında bir polis ve eşi öldürüldü

Fransa’da IŞİD saldırısında bir polis ve eşi öldürüldü

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Paris yakınlarında bir polis komiseri ile eşinin IŞİD’e bağlı olduğunu söyleyen bir saldırgan tarafından öldürülmesini “terör eylemi” olarak niteledi ve Fransa’nın hâlâ ciddi bir tehditle karşı karşıya olduğunu söyledi.

Hollande, Paris’in 55 kilometre kuzeybatısında Magnanville’deki evinde saldırıya uğrayan polis ile eşinin “alçakça öldürüldüğünü” belirtti.

Saldırgan, polis memurunu bıçaklayarak öldürdükten sonra eşini ve çocuğunu rehin almış, daha sonra güvenlik güçlerinin düzenlediği operasyonun sonunda öldürülmüştü. Operasyondan sonra komiserin eşinin cesedi bulunurken, çocuğun ise kurtarıldığı kaydedildi.

Fransız basını saldırganın 2013 yılında Pakistan’daki cihatçı gruplarla bağlantısı olmaktan hüküm giydiğini bildiriyor.

Saldırganın yakınlardaki Mantes-La-Jolie’de oturan Larossi Abballa adında 25 yaşında bir genç olduğu ve daha önce terör eylemi için hazırlık yapmaktan üç yıl hapis cezasına çarptırıldığı belirtildi. IŞİD’in haber ajansı Amaq, saldırıyı bir IŞİD militanının düzenlediğini açıkladı. Eğer bu iddia doğrulanırsa, Fransa’da geçen Kasım ayında Paris’te 130 kişinin ölümüne yol açan saldırılar üzerine olağanüstü hal ilan edilmesinden sonra militan bir grup tarafından düzenlenen ilk saldırı olacak.

Saldırının, Fransa’nın ev sahipliği yaptığı EURO 2016 Futbol Şampiyonası nedeniyle güvenlik önlemlerinin yoğun olduğu bir döneme rastlaması da dikkat çekti.

BBC Türkçe’nin haberine göre, Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve, Cumhurbaşkanı François Hollande ile yaptığı acil görüşme ardından Fransa’nın, Avrupa’nın ve batının, Orlando’dakine benzer bir aşırılıkçı şiddet tehdidi altında olduğunu söyledi. ABD’nin Orlando kentinde eşcinsellerin devam ettiği gece kulübünde IŞİD’e bağlılığını ilan eden bir saldırgan 50 kişinin ölümüne yol açmıştı.

Fransız bakan, ülkesinde bu yıl, son haftalar da dahil olmak üzere tehdit oluşturduğu düşünülen 100’den fazla kişinin tutuklandığını kaydetti.

Fransız haber ajansı AFP de, olayla ilgili olarak terör soruşturması açıldığını duyurdu.
Tekbir ile saldırı
AFP’ye bilgi veren görgü tanıkları, bıçaklı saldırganın evinin hemen önündeki sivil giyimli polis komiserine tekbir getirerek saldırdığını söylediler. Saldırganın daha sonra eve girip, komiserin eşini ve çocuğunu rehin aldığı kaydedildi. Saldırgan, polisle yaptığı müzakereler sırasında IŞİD’e bağlı olduğunu söyledi.

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Pierre-Henry Brandet, polisin saldırganla müzakerelerinden sonuç alınamaması üzerine özel timlerin eve girdiğini belirtti.
Patlama sesleri
Görgü tanıkları polis baskını sırasında şiddetli patlama sesleri duyulduğunu bildirdiler.

Sözcü Brandet daha sonra “Bilanço ağır. Komiser saldırgan tarafından öldürüldü. İçeride bir kadın cesedi bulduk. Saldırgan öldürüldü. Küçük bir çocuğu da kurtardık. Çocuğun durumu iyi” dedi. Saldırıda ölenlerin isimleri ise henüz açıklanmadı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.