Fransa İçişleri Bakanı Cazeneuve: 11 terör saldırısını önledik

Fransa İçişleri Bakanı Cazeneuve: 11 terör saldırısını önledik

Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve, 2015 yılında 11 terör saldırısının önlendiğini, bu saldırı girişimlerinden altısının bahar aylarından sonra yaşandığını açıkladı.

Terör örgütü IŞİD’in Paris’te düzenlediği eş zamanlı saldırılara katılan dokuz militanın yer aldığı yeni tehdit videosunu yayınlamasından sonra konuşan Bernard Cazeneuve Fransa’da terör tehdidinin hâlâ çok güçlü olduğuna dikkat çekti. Son anda önlenen terör saldırılarının bir bölümünün 13 Kasım saldırılarını gerçekleştirenler tarafından planlandığını aktardı.

France 5 Televizyonu’na konuşan Cazeneuve, Cumhurbaşkanı François Hollande’ın olağanüstü halin 3 ay daha uzatılması önerisinin de zorunluluk olduğunu kaydetti. Fransız bakan, 13 Kasım’daki saldırılara katılan tüm teröristlerin henüz yakalanamadığına dikkat çekti. “Olağanüstü hale ihtiyacımız var.” ifadelerini kullandı. Bernard Cazeneuve, saldırılardaki rolleri tespit edilememiş Salah Abdeslam ve Muhammed Abrini’nin henüz yakalanamadığına değindi.

Fransız bakan, diğer Avrupa ülkelerine terörle mücadele noktasında koordinasyonu artırmak için ciddi bir baskı uyguladıklarını da söyledi. Bazı ülkelerin terör saldırılarına hedef olmayacağını düşündüğünü de kaydeden Cazeneuve, bunun büyük ölçüde yanlış olduğunu söyledi. Teröristlerin hedefinin ‘Avrupa modeli’ olduğuna dikkat çekti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.