Fransa 2 yıl içerisinde 24 bin mülteci kabul edecek

Fransa 2 yıl içerisinde 24 bin mülteci kabul edecek

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande Fransa’nın 2 yıl içerisinde 24 bin mülteci kabul edeceğini söyledi.

Yıllık basın toplantısında konuşan Hollande, 2015’in başından beri 350 bin göçmenin Avrupa’ya ulaşmak için Akdeniz’i geçtiğini hatırlattı. Bunun geçen yıla göre 3 kat daha fazla olduğunu kaydetti.

Hollande, bu drama karşı Almanya Başbakanı Angela Merkel ile birlikte göçmenlerin ülkeler arasında paylaşılmasını sağlayan bir öneri sunduklarını hatırlatarak, “Bizim ağırlamamız gereken 24 bin göçmeni de biz kabul edeceğiz” ifadelerini kullandı.

MERKEL: MÜLTECİ YÜKÜNÜ TEK BAŞIMIZA OMUZLAMAK İSTEMİYORUZ

Almanya Başbakanı Angela Merkel, mültecilerin kabul etmek istediklerini fakat tüm AB ülkelerinin iç savaş ve baskılardan kaçanlara daha fazla kucak açmaları gerektiğini söyledi.

Berlin’de gazetecilere açıklama yapan Angela Merkel, iltica talepleri kabul edilmeyenlerin ise vakit geçirmeden evlerine gönderilmesi gerektiğini vurguladı.

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ise 24 bin kişinin iltica talebini kabul etmeye hazır olduklarını belirtti ve mültecilerin Avrupa ülkelerine paylaştırılması için Merkel’le bir plan üzerinde mutabık kaldıklarını ifade etti.

Macaristan Başbakanı Viktor Orban ise Avrupa’nın önce kendi sınırlarını koruması gerektiğini söyledi.

TÜRKİYE, ‘GÜVENLİ ÜLKE’ İLAN EDİLECEK

Bu arada Avrupa Birliği Komisyonu, iltica talebinde bulunan 160 bin kişinin AB üyelerine dağıtılması için bir plan açıklayacağı öne sürüldü. Göçmenlerin yaklaşık yarısının Fransa ve Almanya tarafından kabul edilmesi bekleniyor.

Hollanda gazetesi Volkskrant, Türkiye ve Batı Balkan ülkelerinin ‘güvenli’ ilan edileceğini ve bu ülkelerin vatandaşlarının iltica taleplerinin hızla değerlendirilerek büyük kısmını sınır dışı edileceğini yazdı.

DANİMARKA’DAN MÜLTECİLERE ‘GELMEYİN’ REKLAMI

Danimarka’da hükümet mültecilerin ülkeye gelmesini engellemek amacıyla Ortadoğu ülkelerinde bulunan bazı yayım kuruluşlarına reklamlar vermeye başladı. Söz konusu reklamlarda mültecilerin Danimarka’da hoş karşılanmayacağı vurgulanıyor.

İlk reklamlar Lübnan’daki gazetelerde bugünden itibaren yayımlanmaya başladı. İlerleyen dönemde ise Türkiye dahil birçok ülkede benzer reklamların yayımlanması planlanıyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Danimarka Entegrasyon Bakanı Inger Stöjberg, ”Mültecileri ve insan tacirlerinin Danimarka’da işlerin değiştiğini bildiğinden emin olacağız.” dedi.

Bu arada söz konusu reklamların Danimarka’ya maliyetinin 252 bin kron (yaklaşık 38 bin Dolar) olacağı açıklandı. Birçok kişi söz konusu paranın daha iyi bir şekilde kullanılabileceğini ifade edip hükümeti eleştiriyor.

Danimarka’da hükümet daha önce çıkardığı bir kanun ile de mültecilere ödenen devlet yardımlarını yarıya indirmişti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.