Frankfurt’ta olaylı protesto

Frankfurt’ta olaylı protesto

Avrupa Merkez Bankası’nın (AMB) Frankfurt’taki yeni merkezinin açılışında şehir karıştı. Antikapitalist “Blockupy” hareketinin protesto ettiği açılışta polis araçları ateşe verildi, etraftaki binaların camları kırıldı ve taşlı saldırılar yaşandı.

AMB’nin yaklaşık 1,3 milyar euro harcayarak inşa ettiği Frankfurt’taki yeni gökdeleni çevresinde güvenlik önlemi alan polis protestoculara tazyikli suyla müdahale etti.

Olaylarda 94 polisin atılan taşlardan ve gözyaşartıcı gazdan dolayı yaralandığı açıklanırken, protestoyu organize edenler 7000 kişinin katıldığı eylemde 100 kişinin yaralandığını belirtti.

Çıkan olaylarda ayrıca 7 polis arabasının da ateşe verildiği öğrenildi.

550 göstericinin tutuklandığı olaylarla ilgili olarak polis protestoculara yeni binaya girmemeleri için tazyikli su sıktıklarını açıkladı.

Göstericiler yaşanan çoğu ekonomik sıkıntının başlıca sebebi olarak AMB’sını görüyor.

AMB Başkanı Mario Draghi de protestocuların önemli bir noktayı kaçırdıklarını söyleyerek, “İnsanlar çok zor zamanlar geçiriyorlar. Bugün dışarıdaki göstericilerin bazıları problemler karşısında Avrupa’nın çok az şey yaptığını düşünüyor. Oysa euro bölgesi bazı ülkelerin diğerlerine sürekli para ödediği politik bir birliktelik değil. Biz ülkelerin ekonomilerinin kendi başlarına ayakta durmasını isteriz. Bunu da kendi politikalarıyla başarabilirler. Ancak bazen kimi ülkeler bunu başarmakta zorluk çekerse bazı yaptırımlar dayatılabilinir. Bu yaptırımlar onların geçmişte aldıkları hatalı kararların sonucudur” dedi.

Alman liderler de protestocuların gösteri yapma özgürlüklerinin bulunduğunu belirtip, bunun polislerin canına zarar gelecek boyutta olmaması gerektiği söyledi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.