Filistinli çocuğun ölümünde intikam şüphesi

Filistinli çocuğun ölümünde intikam şüphesi

Batı Şeria’da 12 Haziran’da kaçırılan üç İsraillinin pazartesi günü  cesetlerinin bulunmasının ardından dün Kudüs’te 16 yaşındaki bir Filistinli genç cinayete kurban gitti.

Olayın İsrailli gençlerin ölü bulunmasından iki gün sonra gerçekleşmesi ‘intikam cinayeti’ şüphesini doğurdu. Görgü tanıklarına göre Muhammed Hasan Ebu Hudayr isimli Filistinli genç, Doğu Kudüs’teki Beyt Hanina Mahallesi’nde sabah namazını kılmak için bir cami yakınlarında beklerken üç kişi tarafından zorla bir arabaya bindirilerek kaçırıldı. Birkaç saat sonra ise bir ormanlık arazide Muhammed’in cansız bedenine ulaşıldı. Ölüm haberi üzerine Kudüs’te protesto gösterisi düzenleyen Filistinliler ile İsrail polisi arasında çatışma çıktı. Polisin biber gazı ve plastik mermi ile müdahale ettiği Filistinlilerden en az 30’unun yaralandığı bildirildi. Filistinli gencin, intikam için öldürüldüğü sanılırken olay, bölgede tansiyonun yükselmesine yol açtı. Bölgede yeni bir şiddet sarmalının ve can kayıplarının yaşanmasından endişe ediliyor.

El Fetih, Muhammed’in ölümüyle ilgili İsrail hükümetini suçlarken, cinayeti kınayan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, emniyetten “aşağılık cinayetin arkasında kimin olduğu ve neden işlendiğinin süratle araştırılmasını” istedi. Pazartesi günü cesetlerine ulaşılan üç İsrailli öğrenci, önceki gün toprağa verilirken cenaze töreninde aşırı sağcı Yahudiler, hükümetin Filistinlilerden intikam almasını istemiş, “Araplara ölüm!” sloganları atmıştı. Cinayetlerden Hamas’ı sorumlu tutarak önceki gün Gazze’ye bomba yağdıran İsrail hükümeti ise Gazze’ye daha kapsamlı bir operasyon düzenlenip düzenlenmemesini tartışıyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.