Filistin Devlet Başkanı Abbas, Clinton’la görüştü

Filistin Devlet Başkanı Abbas, Clinton’la görüştü

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Dışişleri Bakanı Hillary Clinton’ı Ramallah’taki başkanlık binasında kabul etti.

Abbas ve Clinton’ın 45 dakika süren görüşmesinin ardından basın toplantısı düzenleyen Batı Şeria’daki Filistin yönetimi Başmüzakerecisi Saib Ureykat, Abbas ile Clinton’un, İsrail ile Gazze arasındaki ateşkes ile Filistin’in ‘üye olmayan gözlemci devlet’ statüsünü almak için BM’ye yaptığı başvuruyu görüştüklerini söyledi.
Ureykat, görüşme esnasında Abbas’ın, İsrail’in suikastlara ve saldırılara son vermesi halinde, Filistinli direniş gruplarının ateşkesin sağlanması için çalışacağını Clinton’a ilettiğini dile getirdi.

Abbas’ın Gazze’de yaşanan insani drama dikkati çektiğini ve Clinton’ı bu dramı durdurmak için çalışmaya çağırdığını belirten Ureykat, Dışişleri Bakanı Clinton’ın da, Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ile ateşkes konusunu görüşmek üzere Kahire’ye gideceğini Abbas’a bildirdiğini kaydetti.

Ureykat görüşme esnasında Abbas’ın Filistin’in BM’ye yaptığı başvuruyu gündeme getirdiğini, Clinton’ın ise Amerika’nın bu başvuruyu reddeden ve ertelenmesini isteyen tavrını yinelediğini ifade etti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.