Filipinler’de bir saatte 3,2 milyon fidan dikildi

Filipinler’de bir saatte 3,2 milyon fidan dikildi

Filipinler’de bir saatte 3,2 milyon fidan dikilerek yeni bir dünya rekoru kırıldı. “Ulusal Ağaçlandırma” programının bir parçası olan faaliyete toplam 160 bin kişi katıldı.

Güney Filipinler’de altı farklı alanda yapılan ağaç dikme organizasyonu yoğun ilgi gördü. Hükümet çalışanları, öğrenciler ve gönüllülerden oluşan 160 bin kişi aynı anda dikime başladı. Adeta bir orduyu andıran grup, bir saat içinde 3,2 milyon fidanı dikmeyi başardı. Böylelikle Filipinler, Hindistan’ın 15 Ağustos 2011 tarihinde 1,9 milyon fidan dikerek elde ettiği rekoru kırdı. Yetkililer Guinness Dünya Rekorlar Kitabı’na girmek için başvurduklarını, resmi sertifikanın ise daha sonra alınacağını açıkladı.

Arazide; kakao, kahve ve kauçuk ağaçları gibi ticari ürünlerin de ekildiği belirtildi. Böylelikle bölge halkının ekonomisine katkıda bulunulması hedefleniyor.

Son yıllarda Filipinler’de sanayi gelişirken ormanlar ise hızla yok oluyor. Resmi rakamlara göre 2003’te 2,56 milyon hektar “kapalı orman örtüsü”, 2010 yılında 1,93 milyon hektar alana düşmüş. 2016’da görevi sona erecek Cumhurbaşkanı Benigno Aquino ise ormanlık alanları genişletmeye kararlı. Aquino, “Ulusal Ağaçlandırma” programı kapsamında 1,5 milyon hektar alana 1,5 milyar ağaç dikilmesini hedefliyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.