Filipinler Devlet Başkanı, zirve sırasında uyuyakaldı, programlarını kaçırdı

Filipinler Devlet Başkanı, zirve sırasında uyuyakaldı, programlarını kaçırdı

Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte, hafta başında Singapur’da düzenlenen Güneydoğu Asya Ülkeleri Birliği Zirvesi’ne (ASEAN) katıldı. 73 yaşındaki cumhurbaşkanı, şekerlemeyi abartınca zirve kapsamındaki 4 planlanmış programını kaçırdı.

Filipinler Devlet Başkanlığı Basın Ofisinden yapılan açıklamada, Duterte’nin sağlık durumun en üst seviyede olduğu ancak planlanmış 4 program sırasında uyuyakaldığı belirtildi.

Devlet Başkanlığı Sözcüsü Salvador Panelo, “Milletimizi temin ederim ki toplantılara katılmaması, spekülasyonlara konu olan sağlığı ve genel durumuyla alakalı değildir. Devlet Başkanının sürekli ağır çalışma temposu onun sağlık durumunun en üst düzeyde olduğunun kanıtıdır” denildi.

Duterte, Güneydoğu Asya Ülkeleri Birliği Zirvesi (ASEAN) Zirvesi sırasında aniden uyuykalmasının sebebini delegelere de anlattı: “Benim şekerlemelerimde yanlış olan nedir? Kahvaltı yapmıyorum. Eminim kadınlar bunu anlar.”

Ülkede Devlet Başkanı Duterte’nin sağlık durumu sürekli spekülasyonlara konu oluyor. Duterte geçen yıl bir hafta ortadan kaybolmuş, ardından açıkça yorgun olduğunu ve 2022’de süresi dolmadan görevi bırakmak istediğini açıklamıştı.

Duterte, Devlet Başkan Yardımcısı Leni Robredo’nun yetersizliği nedeniyle görevini bırakamadığını belirtmişti.

Devlet Başkanlığından geçen ay yapılan açıklamada Duterte’ye kolonoskopi yapıldığı ancak testlerde kanser olmadığının anlaşıldığı ifade edilmişti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.