FBI, esnaf cinayetleriyle ilgili ipucunu 2007’de vermiş

FBI, esnaf cinayetleriyle ilgili ipucunu 2007’de vermiş

Alman resmi kurumlarının 8’i Türk toplam 10 kişinin katledildiği aşırı sağcı cinayet serisi ile ilgili 2007 yılında ABD Federal Araştırma Bürosu’ndan (FBI) yardım talebinde bulunduğu ortaya çıktı. Spiegel’in haberine göre FBI uzmanları bu talebi olumlu karşılayarak bir rapor hazırladı. Raporda cinayetlerin arkasında ‘yabancılara duyulan nefretin’ olduğu bilgisi yer alıyor.

Haftalık haber dergisi Spiegel aşırı sağcı terör örgütü Nasyonal Sosyalist Yeraltı’nın (NSU) gerçekleştirdiği cinayet serisi ile ilgili önemi bir bilgiyi yayınladı. Habere göre Alman güvenlik makamları kendi imkanları ile cinayetleri çözemeyince 2007 yılında FBI’dan yardım talebinde bulundu. Eldeki verileri değerlendiren FBI uzmanları konuyla ilgili yedi sayfalık bir rapor hazırladı. Alman Kriminal Dairesi aşırı sağ motifi ciddiye almadığı bir dönemde FBI şu değerlendirmeyi yaptı: “Kamuoyunu da dahil edecek şekilde Türklere karşı derin kin besleyen ve cinayet anında olay yerinde bulunma ihtimali olan kişileri arayın.”

FBI uzmanları Alman yetkililer için hazırladıkları raporda devamla cinayet silahının ‘özel bir silah’ olduğu bilgisine yer vererek bu silahların ‘sahipleri tarafından gururla taşınan eski silahlar’ olduğu bilgisine yer verdi. Bu tespitten hareketle ABD’li uzmanlar söz konusu silah sahipleri üzerinden araştırmanın yürütülmesini önerdi.

Öte yandan Neonazi katillerin Zwickau şehrindeki evi için dün yıkım çalışmaları başladı. Yetkililer, bu evin aşırı sağcıların uğrak yeri olmasını engellemek istiyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.