Fauci: ‘‘ABD Omicron’la Mücadeleye Hazır Olmalı’’

Fauci: ‘‘ABD Omicron’la Mücadeleye Hazır Olmalı’’

ABD, Corona virüsünün Güney Afrika’da ortaya çıkan yeni varyantı Omicron ile mücadeleye hazırlanıyor. ABD Ulusal Sağlık Enstitüsü Bulaşıcı Hastalıklar Merkezi Başkanı ve Başkan Joe Biden’ın sağlık danışmanı Anthony Fauci, Amerikalılar’ın Omicron’la mücadeleye hazır olması gerektiğini söyledi ancak henüz hangi adımların atılması gerektiğini ve yeni bir kapanmanın gerekip gerekmeyeceğini söylemek için erken olduğunu belirtti. 

Fauci, ABC televizyonuna yaptığı açıklamada ABD’nin yeni varyantla mücadelede gereken her şeyi yapması gerektiğine dikkat çekti. 

İlk olarak Güney Afrika’da ortaya çıkan varyant şimdiden aralarında Avrupa ülkelerinin de olduğu bir dizi ülkede görüldü.

Fauci, Cumartesi günü NBC televizyonuna verdiği röportajda henüz ABD’de resmi olarak bir vaka açıklanmamış olsa da varyantın şimdiden ülkede mevcut olmasının da olası olduğunu söyledi. 

Fauci ABC televizyonuna yaptığı açıklamadaysa ABD sağlık yetkililerinin Güney Afrikalı yetkililerle varyantla ilgili temasta olmaya devam edeceğini söyledi. 

Salgın hastalık uzmanları seyahat kısıtlamalarının Omicron’un küresel düzeyde yayılmasını önlemek için çok geç kalmış olabileceği uyarısında bulundu. Güney Afrika’da ortaya çıkmasının ardından varyant, Belçika, Botswana, İsrail ve Hong Kong, Avustralya gbi bir dizi ülkede görüldü. Biden yönetiminden üst düzey bir yetkili ABD’nin Güney Afrika ve komşularından seyahatleri Pazartesi gününden itibaren kısıtlayacağını bildirdi.