Esra öğretmen, iki bebeğiyle cezaevine girdi

Birleşmiş Milletler ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin suç saymadığı eylemler yüzünden bir kadın daha demir parmaklıklar arkasına kondu. Fen Bilgisi öğretmeni Esra Songur, KHK ile kapatılmış eğitim kurumunda çalışmış olmak, banka hesabı, sendika üyeliği ve Bylock suçlamalarından aldığı 6 yıl 3 aylık cezanın onanması üzerine perşembe günü Kastamonu E Tipi Cezaevi’ne kondu.

Esra öğretmen, halen emzirdiği 22 aylık Fatmanur’u ve 3,5 yaşındaki Ahmet Yaşar’ı yanına aldı. Eşi ve çocuklarını cezaevine uğurlayan Cebrail Songur, yaşadığı derin üzüntüyü Bold Medya ile paylaştı.

”AKLIM EŞİM VE ÇOCUKLARIMDA GÖZÜMÜN ÖNÜNDEN GİTMİYORLAR”

Ruh halini, ‘’Dünyam başıma yıkılmış gibi’’ sözleriyle özetleyen Cebrail öğretmen, aklının eşi ve çocuklarında kaldığını söyledi. Cuma günü görüş olmasına karşın eşinin kovid testi sonuçlanmadığı için ailesini göremediğini belirten Cebrail Songur, ”Hayalleri gözümün önünden gitmiyor. Gecem gündüzüm birbirine karıştı.’’ ifadelerini kullandı.

”EŞİM EV HAPSİNE ALINSIN”

Eşinin infazını evde çekmesini talep eden Cebrail öğretmen, isteğini şu sözlerle gerekçelendirdi: ‘’Fatmanur halen emiyor, Ahmet Yaşar da anneye çok düşkün. İkisi annesiz yapamaz, bana ya da aileden birine teslim edilmesi seçeneği yok. Geriye eşimin ev hapsine alınması kalıyor. Yetki sahipleri elini vicdanına koysun, bunu bize çok görmesin.’’

Cezaevlerinde eşi ile benzer durumda yüzlerce anne olduğunu hatırlatan Cebrail Songur, ”Yasal düzenleme yapılacaksa yapılsın. Tüm çocuklu kadınlar evladını büyütene kadar infazını evde çeksin.” çağrısında bulundu.

MESLEKLERİNDEN KOPARILIP TUTUKLANDILAR

Esra-Cebrail Songur çifti, Kastamonu’da bir özel dersanede çalışırken 15 Temmuz sonrası yürütülen kitlesel tutuklamalarda cezaevine girdi. Esra öğretmen 4,5 ay sonra tahliye oldu, Cebrail Songur ise 16 ay tutuklu kaldı.

Esra Songur’a verilen 6 yıl 3 aylık hapis cezası geçtiğimiz günlerde onandı. Cebaril öğretmenin cezası ise Yargıtay tarafından bozuldu.

Çalıştıkları kurumlar kapatıldıktan sonra Cebrail öğretmen piyasada beden işçisi olarak çalışıyor.