Eski Savunma Bakanı Perry: Önemli olan Kuzey Kore ile görüşmelerin başlaması

Eski Savunma Bakanı Perry: Önemli olan Kuzey Kore ile görüşmelerin başlaması

Eski Savunma Bakanı William Perry, Kuzey Kore’yi günümüzdeki durumuyla kabul edip görüşmelerin başlaması gerektiğini söyledi.

Güvenlikle alakalı bir sempozyuma katılmak için Güney Kore’ye giden eski Savunma Bakanı William Perry¸ Yonhap Haber Ajansı’na Kuzey Kore’nin son zamanlardaki nükleer programı hakkında mülakat verdi. Kuzey Kore’nin çok yakın zamanlarda bir nükleer denemede bulanacağını ileri süren Perry¸ Pyongyang yönetiminin nükleer deneyde hem plutonyum hem de uranyum kullanma ihtimali olduğunu ifade etti.

“KUZEY KORE’NİN NÜKLEER SİLAHLARI ASKERİ OPERASYON İLE ETKİSİZ HALE GETİRİLEMEZ”

Kuzey Kore’ye olası bir askeri müdahalenin olmayacağı yönünde konuşan Perry, Pyongyang yönetiminin nükleer tesislerinin yerlerine dikkat çekti. 1994 yılında savunma bakanı olarak görev yapan Perry, kendi döneminde Kuzey Kore’nin nükleer gücünü bir askeri operasyon ile etkisiz hale getirmenin mümkün olduğunu ileri sürdü. Şu an Kuzey Kore’nin farklı farklı bölgelerinde nükleer tesislerin olduğuna dikkat çeken Perry, Pyongyang yönetiminin elindeki nükleer silahların askeri operasyon ile etkisiz hale getirmenin imkansız olduğunu sözlerine ekledi.

“KUZEY KORE’Yİ BU HALİ İLE KABUL ETMEK LAZIM!”

Kendi görev süresinde Kuzey Kore politikasının değişmemesi gerektiğini söyleyen eski Bakan Perry, Kuzey Kore’yi bu halinde kabul edip müzakere edilmesi gerektiğini söyledi. ABD’li eski savunma bakanı sözlerinin şöyle devam ettirdi: “ABD, Japonya ve Güney Kore, Kuzey Kore konusunda tek vücut olarak hareket etmesi lazım. Önemli olan bu ülkelerin Kuzey Kore’yi nasıl görmek istediği değil. Önemli olan Kuzey Kore’yi gümümüzdeki durumunda kabul edip müzakerelere başlanılması.”

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.