Eski MİT’çiden insan kaçırma itirafı: Afrika’da ve Orta Asya’da rüşvet veriyoruz

Eski MİT’çiden insan kaçırma itirafı: Afrika’da ve Orta Asya’da rüşvet veriyoruz

MİT eski çalışanı Ali Burak Darıcılı’dan skandal itiraflar geldi. Bizim TV’nin YouTube kanalında konuşan Darıcılı, Hizmet Hareketi’ne mensup olduğu ileri sürülen kişileri Afrika ve Orta Asya ülkelerinden kaçırmak için rüşvet verildiğini söyledi.

Programda gazeteci Şaban Sevinç’in, “Beklerim ki ben mesela MİT, bir gün gitmiş Zekeriya Öz’ü paketlemiş Almanya’dan getirmiş Ankara’ya… Bunu yapmıyorlar, yapamıyorlar. MİT’i ben severim, önemini bilirim. Ama yani mesela f.töcüler Avrupa’da, Amerika’da cirit atıyor. Neden mesela 1-2 tanesini getiremezler?” sorusuna Darıcılı, “Çünkü yurt dışında şu anda bu tür faaliyetleri icra etmek konjonktür gereği çok mümkün değil.” cevabını verdi.Video oynatıcı00:0002:32

ALMANYA’DA BUNU YAPAMAZSINIZ

Şaban Sevinç’in, “Ama Afrika’dan getiriyorsunuz! demesi üzerine Darıcılı, “Çünkü o ülkeler çok güçlü devlet yapısına sahip değil. Rüşvet vererek vs. yapıyorsunuz. Ama bunu Almanya’da yapmanız mümkün değil. Afrika’da yerel işbirlikçiler kullanılıyor. Bunu Avrupa’da yapmanız pek mümkün değil. Böyle bir örtülü faaliyeti icra ederken deşifre olursanız uluslararası hukuk nezdinde de çok ciddi sorun yaşarsınız. Çünkü ilgili ülkenin içişlerine doğrudan müdahale anlamına gelir.” dedi.

ŞABAN SEVİNÇ: RÜŞVET VEREREK BEN DE GETİRİRİM

Ali Burak Darıcılı’nın sözleri üzerine Şaban Sevinç, “Burak bey rüşvet vererek ben de getiririm yani! MİT’E gerek yok ki! Ben de giderim Gana’ya, gerekli rüşveti veririm valizle, alırım gelirim f.töcüyü.” ifadelerini kullandı.

Ali Burak Darıcılı’nın tepkisi ise şöyle oldu: “O kadar küçümsemeyin, kime rüşvet verileceğini bilmek de önemli yani.”