Eski Cumhurbaşkanı’nın kardeşine rüşvetten 4 yıl hapis

Eski Cumhurbaşkanı’nın kardeşine rüşvetten 4 yıl hapis

Romanya eski Cumhurbaşkanı Traian Basescun’nun kardeşi Mircea Basescu nüfuzunu kullanma ve rüşvet almak suçundan 4 yıl hapse mahkûm oldu.

Haziran 2014 ‘te basına sızan rüşvet pazarlığı görüntüleri sonrası Yolsuzluklarla Mücadele Kurumu (DNA) savcılarının açtığı soruşturma ve mahkeme bugün sonuçlandı. Mahkeme eski Cumhurbaşkanı’nın kardeşi Mircea Basescu’ya 4 yıl hapis cezası verdi. Rüşvet pazarlığında adı mafya aracısı olarak geçen Marian Căpățână ise 3 yıl hapis ceza aldı. Mahkemenin kararı temyize açık.

Haziran 2014 ‘te yayınlanan görüntülerde, Eski Cumhurbaşkanı’nın kardeşi Mircea Basescu’nun hapishanedeki mafya lideri olarak anılan Sandu Anghel’in oğlu Florin Angel ile yaptığı rüşvet pazarlığı konuşmaları ve bu salıverilme olayından Cumhurbaşkanı’nın da haberdar olduğu geçiyor. Ancak Mircea Basescu mafya liderini hapisten çıkaramayınca yapılan rüşvet pazarlığı görüntüleri medyaya düşmüştü. Bunun üzerine DNA savcıları tarafından gözaltına alınmıştı.

O zaman çıkan haberler sonrası basın toplantısı yapan zamanın Cumhurbaşkanı Basescu, kardeşi Mircea Basescu ile ilgili en doğru kararı yargının vereceğini kendisinin olayla alakasının olmadığını açıklamıştı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.