Esed’in konuşması hayal kırıklılığı

Esed’in konuşması hayal kırıklılığı

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun’un Suriye Devlet Başkanı Beşar Esed’in yaptığı konuşma nedeniyle hayal kırıklığına uğradığı kaydedildi.

Ban’ın Sözcüsü Martin Nesirky, düzenlediği basın toplantısında, Suriye halkının ”gerçek bir çözüme” ihtiyacı olduğunu belirterek, Genel Sekreter Ban’ın, Esed’in ”Suriye halkının acılarını sonlandırmaya katkı sağlamayan” konuşması nedeniyle hayal kırıklığına uğradığını söyledi.

Esed’in konuşmasının Suriye’de siyasi geçiş sürecinin ve bütün Suriye halkının temsilcilerini içeren geçiş dönemi yönetiminin kurulmasının en önemli unsurlarını reddettiğini vurgulayan Nesirky, BM’nin Suriye halkının acılarını hafifletmek için Suriye içinde ve dışında ilgili kuruluşlarla birlikte çalışmaya devam edeceğini söyledi.
Nesirky şunları kaydetti:

”BM, Suriye halkına, meşru talepleri olan, barış, saygınlık, özgürlük, adalet ve demokrasiyi elde etmeleri için yardım etmeye devam edecektir. Genel Sekreter, Suriye sorununun askeri tedbirlerle çözülemeyeceği görüşünü yinelemektedir.

Genel Sekreter Ban ve BM ve Arap Birliği’nin Suriye özel temsilcisi İbrahimi, Suriye’de politik çözümü savunmaya devam etmektedirler. Bu çözüm, Suriye’de geçiş hükümeti kurulması, BM gözetiminde adil ve özgür seçimlerin gerçekleştirilmesidir.”
Nesirky, uluslararası toplumun bir an önce bir araya gelerek Suriye halkının, bütün grup ve azınlıkların haklarının korunacağı demokratik Suriye’yi kurmalarına yardım etmesi gerektiğini söyledi.

Fabius, Esed’i sağır ve körlükle suçladı

Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius ise Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed’in konuşmasını ”içler acısı” olarak niteledi ve Suriye liderini ”sağır ve körlükle” suçladı.
Fabius, ”Biz Esed’in kendi halkına yönelik cinayetlerin katili olduğunu zaten biliyoruz. Ama bu son yaptığı içler acısı konuşmayla ne kadar sağır ve kör olduğunu gösterdi” dedi.

2013 yılı için Suriye halkına yapılacak en büyük dileğin Esed’in iktidarı terk edip gitmesi olacağını kaydeden Fabius, Esed’in son konuşmasıyla gerçeklerden ne kadar kopuk yaşadığını bir kez daha gösterdiğini ifade etti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.