Erkekleri vurup infazları kadınlara izlettiler

Erkekleri vurup infazları kadınlara izlettiler

Kenya’da eylül ayında bir alışveriş merkezinde katliam gerçekleştiren El Şebab terör örgütü, bu kez bir turistik kasabayı bastı. Halkın Dünya Kupası maçını izlediği esnada saldırıyı başlatan Somalili militanlar, ele geçirdikleri insanlar arasından ayırdıkları kadınlara, öldürdükleri erkeklerin infazını izletti.

Somali merkezli terör örgütü El Şebab militanları, Kenya’da Mpeketoni isimli sahil kasabasını basarak katliam yaptı. Saldırıda en az 50 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı. Kenya polis yetkililerinin verdiği bilgilere göre, Somali kökenli düzinelerce saldırgan kasabaya önceki gün yerel saatle akşam 8.00 sularında halk Dünya Kupası maçlarını seyrederken geldi. Güvenlik güçlerinin cılız direnci karşısında üstünlük kuran saldırganlar iki oteli ateşe verdi, aralarında bir polis karakolu bir de banka bulunan pek çok yere saldırdı. Ele geçirdiği insanlar arasından ayırdıkları kadınlara ise kendileri erkekleri öldürürken infazları seyrettirdi. Saldırganların kadınlara, “Kenyalı askerlerin Somali’de erkeklere yaptığı da bu.” dedikleri aktarıldı.

Ölenlerin arasında kadın ya da çocuk olmadığı ifade edildi. El Şebab, geçtiğimiz eylül ayında Kenya’nın başkenti Nairobi’de bir alışveriş merkezini basarak aralarında Türk asıllı Elif Yavuz’un da olduğu 67 kişiyi katletmişti. Dört militan da bu saldırıda öldürülmüştü.

Saldırganların, Somali sınırına 100 kilometre uzaklıktaki kasabaya ağır silahla donanmış üç araçla geldiklerini açıklayan Bölge Şerif Yardımcısı Benson Maisori, “Ellerinde El Şebab bayrağı sallıyorlardı. Svahili dilinde bağırıyorlardı.” diye konuştu. Kenya Polis Şefi David Kimaiyo, “Görevliler hâlâ bölgeyi tarıyor. Bu bir vahşet ve başka bir yerde tekrar etmesini istemiyoruz.” şeklinde konuştu. Kimaiyo, “Saldırganları bulmak için elimizden geleni yaparken herkesten sakin olmasını istiyoruz. Çok acı bir olay.” ifadelerini kullandı. Saldırının gerçekleştiği Mpeketoni’nin turizm merkezi Lamu’ya 30 kilometre mesafede olan ancak yabancı turistlerden ziyade Kenyalıların tercih ettiği bir tatil beldesi olduğu belirtildi. Artan terör saldırıları nedeniyle Kenya’da turizm sektörünün büyük sarsıntı geçirdiği, otellerde yüzde 30’lara varan rezervasyon iptalleri gerçekleştiği öğrenildi. Son aylarda gerçekleşen saldırılar nedeniyle ABD, İngiltere, Fransa ve Kanada gibi ülkeler vatandaşlarını Kenya’ya yapacakları ziyaretlere karşı uyarmıştı.

2011’de Güney Somali’ye geçerek El Şebab militanlarıyla savaşan Kenya askerleri daha sonra El Kaide bağlantılı militanlarla savaşan 22 bin kişilik Afrika Birliği ordusuna katıldı. İntikam için harekete geçen El Şebab, Kenya topraklarında saldırılara başlamıştı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.