Erdoğan’ın Nükleer Zirve’den erken ayrılma sebebi hastalık mı?

Erdoğan’ın Nükleer Zirve’den erken ayrılma sebebi hastalık mı?

Hollanda Başbakanı Rutte, geçen Perşembe günü Hollandalı Demokratların muhalefet lideri Alexander Pechtold yaptığı görüşmede, Erdoğan’ın Washington’daki Zirve’den aniden sağlık sorunu nedeniyle ayrıldığını belirtti.

Hollanda Parlamento’sunun resmi sitesi ve sitede yayınlanan Meclis görüşme tutanağına göre; muhalif lider Perchtold, Başbakana, “Biz burada Cihadı konuşuyoruz. Bu bizim Bati-Avrupa olarak özellikle de Türkiye ile iyi anlaşmamız gereken konu. Yani Hollanda ve Türkiye arasında ortamın iyi olması gerek. Geçen hafta CNN’deki söyledikleri ile sayın Erdoğan bizi şaşırttı” dedikten sonra Erdoğan’ın, “Cihatçıların niyetlerini tanımak için, önce cihad nedir onu anlamamız gerekir. Hollanda ve Belçika cihat nedir anlamıyorlar” şeklindeki sözlerini hatırlattı.

Haberdar’dan İlhan Tanır’ın haberine göre, muhalif lider Perchtold, ardından Başbakan Rutte’ye şu soruyu yöneltti;

“Kendi kendime soruyorum, böyle bir saldırı (Brüksel saldırısı) olduktan sonra Erdoğan neden böyle konuşmuş olabilir? Başbakanımızın sorumluluğu kapsamında bu konuda Türkiye’den açıklama yapılmasını istedi mi? Başbakanımız ve Türkiye arasında bu konuda irtibat oldu mu?”

Başbakan Minister Rutte ise soruya, “Tabi yetkililer arasında irtibat oldu. Sanırım o Çarşamba ve Perşembe günü Dişişleri bakanlığımız, Adalet ve Güvenlik Bakanlığımız o zatın Schiphol Havalimanı’ndan seyahat ettiği söylendiğinde durumun gerçek olup olmadığı kontrol edildi. Yani bir çok seviyeden Türkiye ile irtibat oldu. Benim kendi niyetim, geçen hafta Cuma günü Washington’da ikimizin de katıldığı Nükleer Zirve’de Türk Cumhurbaşkanı ile daha uzun görüş alışverişinde bulunmak idi. Ancak kendisi karın ağrısı nedeniyle ayrıldığı için o görüşmemiz gerçekleşmedi. Aniden gitmişti, anladım ki, bir sağlık gerekçesi varmış.”

Bu cevap üzerine Pechtold da, “Sayın Erdoğan ve sayın Wilders (aşırı sağcı, ırkçı ve İslam karşıtı muhalif lider) ilginç kombinasyon. İkisi de Başbakanımıza bizim cihat nedir bilmediğimizi söylüyorlar.”

Bu kez de Başbakan Rutte Pechtold’a “Bunu hangisinin demesi daha kötü?” sorusunu yöneltti.

Pechtold ise şu cevabı verdi; “İkisinin de uygunu neyse. Ama tüm samimiyetle Başbakanımıza sorum şu; kendisi bakanların şefi, kendisi Hollanda’nın şuanda naif olmadığını hissediyor mu? (Cihatcı saldırılara karşı yeterli koruma ve önlem alıyor muyuz?). Tekrar Başbakanın kendi ağzından duymak istiyorum ki, ilkbahar (bütçe ve siyasi program notasında) tatsızlıkla karşılaşmayacağımızı ve aslında gerektiğinden az ilgi göstermediğimizi bilelim.”

İŞTE O TUTANAK

tutanak

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.