Erdoğan’dan AB’ye nihai kararınızı verin

Erdoğan’dan AB’ye nihai kararınızı verin

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Batı’da Türkiye’nin üyelik müzakerelerinin yeniden gözden geçirilmesi yönündeki tartışmaları eleştirerek, AB’ye “nihai kararınızı verin” çağrısı yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sert açıklamaları, Avrupa Komisyonu’nun Türkiye’nin AB ilerleme raporunu açıklamasına saatler kala geldi.

MÜSİAD EXPO ve 20. Uluslararası İş Forumu Kongresi’nde konuşan Erdoğan, “Utanmadan, sıkılmadan kalkmış ne diyorlar? Türkiye’nin Avrupa Birliği müzakereleri gözden geçirilmelidir diyorlar. Geç kaldınız ya, bir an önce gözden geçirin” dedi. Erdoğan, “Ama gözden geçirmekle kalmayın, nihai kararınızı verin” diye sözlerini sürdürdü.

‘ASIL NAZİ SİZSİNİZ’

Batılı ülkelerin Doğu’ya bakışını “oryantalizm anlayışı” ile açıklayan Erdoğan, “Ne kadar ileri giderseniz gidin, batının gözünde ikinci olmaktan kurtulamazsınız. Biz bu acı gerçeği yarım asırdır devam ettirdiğimiz Avrupa Birliği sürecinde yaşadık, yaşıyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Lüksemburg Dışişleri Bakanı Jean Asselborn’ın 15 Temmuz sonrası Türkiye’deki uygulamaları ‘Nazi yöntemlerine’ benzetmesine de sert tepki gösterdi.

Erdoğan, “Utanmadan, ellerine bulaşmış kana aldırmadan bize Nazi benzetmesi yapıyorlar. Nazi sizsiniz. Nazi zihniyeti Doğu’da değil, Batı’da ortaya çıkmış ve felaketlere yol açmış bir zihniyettir. İnsanların toplu şekilde katledilme fikirlerinin kaynağı Doğu değil, Batı’dır” diye konuştu.

“Bir taraftan PKK’yı terör örgütü ilan edeceksin, öbür taraftan terör örgütü PKK’nın yöneticilerine, mensuplarına Avrupa Parlamentosu’nun kapılarını, koridorlarını açacaksın. Bu ne menem bir iş? Böyle bir sakat anlayış olabilir mi? Buna evet demek mümkün mü? Bu ikiyüzlülüğün ta kendisidir.”

KATI PIRI’DEN CEVAP GECİKMEDİ

Avrupa Parlamentosu Türkiye raportörü Kati Piri ise Cumhurbaşkanı’nın sözlerine yönelik, “İlişkileri dondurmak vereceğimiz tek yanıt” dedi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.