Erdoğan’a Ahıskalı Türklerden sert tepki

Erdoğan’a Ahıskalı Türklerden sert tepki

Bursa’da yaşayan diyaliz hastası Ahıska Türkü Aziz Turanof, evrakları eksik olduğu gerekçesiyle Türkiye’den sınır dışı edileceği yönündeki haberlere ABD’de yaşayan Ahıska Türkleri tepki gösterdi.

ABD’de yaşayan Ahıska Türkleri adına bir açıklama yapan Ahıska-Amerika Organizasyonu (Ahiska-Meskhetian Turks Organization of America-AMTOA) Başkanı Sarvar Mürseloğlu Tedorov, Cumhurbaşkan Tayyip Erdoğan’a yazdığı mektup ile duyduğu rahatsızlığı dile getirdi.

Tedorov mektubunda Erdoğan’a seslenerek, ‘‘1945 yılında Rus (Sovyet) zulmünden kaçarak Türkiye’ye sığınan 146 Azeri aydınının tekrar Rusya’ya iade edilmesini ve neticesinde de bu 146 Azeri aydınının hepsinib sınırı geçer geçmez Rus askerleri tarafından katledilmesini anlatmıştınız. Yaşanan bu olayı insanlığa sığmayacak bir davranış olarak nitelendirmiş ve dönemin hükümetini bu tutumu karşısında eleştirmiştiniz’’ dedi.

11 Eylül’de yaşanan olaya sert tepki gösteren Sarvar M. Tedorov, Ahıska Türkü’nün evraklarının eksik olması nedeniyle, üstelik de hasta olmasına rağmen sınır dışı edilmek üzere gözaltına alınmasının kendilerini derinden üzdüğünü belirtti. Tedorov, mektubunda Erdoğan’a hitaben, ‘‘Ahıskalı kardeşimiz Aziz Turanof’un evrakları eksik olduğu gerekçesi ile tedavi için gittiği hastaneden apar topar alınıp Rusya’ya iade edilmek üzere işlemlerinin başlatıldığını öğrenmiş bulunmaktayız. Belirtmek isteriz ki Rusya’da kimsesi olmayan bu Ahıska Türkü kardeşimiz göz göre göre ölüme yollanmaktadır’’ şeklinde sitemlerini kaleme aldı.

Türkiye’nin bugün 2 milyon Suriyeli mülteciye kapılarını açarak dil, din, ırk ayrımı yapmadan dünyanın dört bir yanına yardım götürdüğüne dikkat çeken Tedorov mektubuna şöyle devam etti, ‘‘Aziz Türk milletinin bu Ahıskalı kardeşimize yardım edemeyişi, biz gurbette bulunan Ahıska Türklerini derinden yaralamış ve üzüntüye boğmuştur.

Screen Shot 2015-09-22 at 1.44.18 AMSayın Cumhurbaşkanım, siz iktidara geldiğinizde, sizin haklı ve sert konuşmalarınızdan gurur duyuyorduk. Ahıska Türkleri olarak problemlerimizi çözüleceği ümidini evelallah sizlere bağlamıştık ve bu problemlerimizi bizzat yüzyüze size anlatmıştık. Ne yazık ki, her zaman olduğu gibi, ümitlerimiz yine boşa çıktı ve biz, öz be öz Türklere maalesef sizlerde yeteri kadar yardımcı olamadınız.’’

İnsanlığın, Müslümanlığın ve de Türklüğün her türlü siyaset ve ticaret hesaplarından üstün tutulması gerektiğinin altını çizen Başkan Tedorov, ‘‘3 kıta ve 10 devlette yetim ve derbeder durumda 70 yıldır uluslararası uzun süreli gerçek soykırıma maruz tutulmuş 500 bin milletimize yardım etmek istemeyen her insan, her bir Müslüman, her bir Türk bundan UTANÇ DUYMALIDIR ve biran önce Ahıska Türklerine başta vatandaşlık olmak üzere, bütün hakları kayıtsız şartsız verilmelidir’’ dedi.

Başkan Tedorov basın mensuplarına gönderdiği görüntülü konuşmasında da Ahıska Türkleri’nin Osmanlı torunu olduğunu hatırlatarak, Türkiye’de kendisine Osmanlı torunu olarak tanıtanların Osmanlılığı’ndan şüphe duyduğunu söyledi.

Görüntülü mesajında Sarvar M. Tedorov, hasta birisinin savaşta dahi düşmana esir düşse önce tedavi edildiğini, daha sonra ise hakkında cezai işlemin yapıldığına dikkat çekti.

Tedorov, kaleme aldığı mektubu Cumhurbaşkanı Erdoğan dışında Başbakan Ahmet Davutoğlu ile ilgili bakanlara da göndereceğini mektubunda not düştüğü görüldü.   

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.