Erdoğan ve Obama Paris’te görüştü

Erdoğan ve Obama Paris’te görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Barack Obama Paris’te bir araya geldi. 

Görüşmenin ardından açıklama yapan Obama, uçağın düşürülmesinin ardından Türkiye ve Rusya’nın nasıl birlikte çalışabileceği konusunu ele aldıklarını söyledi. Obama, Türkiye’nin kendini savunma hakkının ABD tarafından desteklendiğini bir kez daha yineledi.

Erdoğan ise “Buradaki derdimiz bu işi diplomatik başlıklar içerisinde, söylem içerisinde nasıl bir neticeye kavuşturulacağıdır. Zira bölgede hakikaten gerilimler bizleri de üzmektedir. Her iki tarafa da bu zarara verir. Derdimiz bundan zararla çıkmak değil, tam aksine bunu barışa dönüştürmek suretiyle bölgenin barışına katkıda bulunmaktır.” dedi.

Erdoğan, şöyle devam etti: “Bir diğer adım ise özellikle Suriye’deki yönetimin geçici bir hükümetle, özellikle Viyana süreci olarak adını verdiğimiz bu çalışmaların başarılı bir neticeye kavuşturulmasıdır. Şu ana kadar memnuniyetle sürdürülen bu çalışmaların bir an önce neticeye varması inanıyorum ki bölgeye farklı bir rahatlama getirecektir.”

Bayırbucak Türkmenlerinin bulunduğu ve IŞİD’in faaliyet göstermediği bölgenin sürekli bombalanması sonucu son 3 ayda 500’den fazla insanın öldürüldüğünü belirten Erdoğan, bunun dünya barışı adına üzücü gelişmeler olduğunu vurguladı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.