Erdoğan ABD ziyareti öncesi konuştu: İhmal iddiaları için yazılı talimat verdim

Erdoğan ABD ziyareti öncesi konuştu: İhmal iddiaları için yazılı talimat verdim

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ABD’ye hareketinden önce Esenboğa Havalimanı’nda önemli açıklamalarda bulundu. İşte Erdoğan’ın açıklamalarından satırbaşları.

 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Şunu açık, net söylemem lazım. Şam’da bana göre legal bir yönetim yok, illegal yönetim var. Oradaki Hükümet düşmüştür. Halkıyla savaş halinde olan bir rejim vardır orada” dedi.

 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Reyhanlı’daki bombalı saldırılara ilişkin, “İstihbarat zaafı olduğu kanaatinde değilim. İstihbarat örgütlerimiz, gerek emniyet istihbarat gerek MİT, bu tür bir hareketliliğin olduğunu yakalama noktasında olduğuna göre, demek ki burada bir ön bilgi alma durumu söz konusu. Burada emniyet ile istihbarat arasında bir kopukluk söz konusu olabilir” dedi.

 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Reyhanlı’daki bombalı saldırılarla ilgili 13 kişinin gözaltında olduğunu hatırlatarak, “Elimizdeki belgeler, bilgiler… Süreç devam edecek. Gelene kadar da çok şeyler değişecektir” dedi.

 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Reyhanlı’daki bombalı saldırılara ilişkin Suriye yönetiminden yapılan açıklamalarla ilgili, “Orada bir rejim, yönetim, hükümet böyle bir şey görmüyoruz ki halkının kabul etmediği bir yapıyı biz kabul edebilir miyiz” dedi.

 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “İnsanı tavırlarımızı aynen devam ettiriyoruz. Çünkü biz Suriye halkını seviyoruz, sıkıntımız rejimle” dedi.

 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ABD seyahatinde, Reyhanlı’daki bombalı saldırıyla ilgili, “Amerikan yönetimi gündeme getirecektir. Getirdiği zaman biraz karşılıklı alışverişte bulunacağız. Olayın bu seyahatimizle ilintili hale getirilmesine katılmıyorum. Çözüm süreciyle bu işi ilintili hale getirseler daha anlamlı olabilir. Çözüm sürecinde attığımız adımları baltalama olarak görebilirim. Ama ABD seyahatini engellemeye yönelik bir girişim olduğunu düşünmüyorum” dedi.

 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Afganistan’da Taliban güçlerince rehin alınan dört Türk’ün daha serbest bırakıldığını, bu kişilerin Türkiye’nin Kabil Büyükelçiliği’ne getirileceğini söyledi.

 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ABD ziyaretinde Fettullah Gülen ile görüşecek misiniz? sorusuna “Şu anda resmi programımızda böyle bir durum yok. Ama, gökten ne yağar ki yer kabul etmez” şeklinde cevap verdi.


Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.