Endonezya’da tsunami uyarısı sonucu  halk yüksek yerlere çıktı

Endonezya’da tsunami uyarısı sonucu halk yüksek yerlere çıktı

Endonezya’da tsunami uyarısı sonucu Pandang şehrinde halk yüksek yerlere çıktı. Endonezya’nın Sumatra adası açıklarında meydana gelen 8.6 büyüklüğündeki deprem ve tsunami uyarısı halk arasında endişelere yol açtı. Okullar tatil edilirken, halk şehirlerdeki yüksek yerlere çıkmak için acele etti.

Sumatra adasının batısındaki Batı Sumatra eyaletinin başkenti Padang şehrinde tsunami uyarısı halk arasında endişe ile karşılandı. Okullar tatil edilirken, birçok kişi yüksek yerlere çıkmanın telaşına katıldı.

Pandang açıklarında 30 Eylül 2009’da 7.6 büyüklüğünde deprem meydana gelmişti. Deprem sonucu 1.100 kişi ölürken, yüzlerce kişi çöken binaların altında kalmıştı.

-1515168031


Endonezya açıklarındaki deprem sonrası, Açe bölgesinde büyük panik yaşanıyor. Açe eyaletinin başkenti Banda Açe’deki Türk kolejinde önemli bir hasar olmadığı öğrenildi.

Türk okulu müdürü: Banda Açe’de büyük bir yıkım yok

Banda Açe’deki Türk koleji Müdürü Tamer Sertkan, Cihan Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada, okyanustaki ilk depremi şehirde çok kuvvetli bir şekilde hissettiklerini anlattı. Sertkan, kendisine gelen ilk bilgilere göre kentte büyük bir yıkım olmadığını dile getirdi.


Kentte deprem ve tsunami tehlikesi dolayısıyla büyük panik havasının hakim olduğunu vurgulayan Sertkan, Türk müteşebbislerin girişimleriyle açılan okul binasında çok küçük hasar meydana geldiğini, öğrencilerin durumlarının ise iyi olduğunu sözlerine ekledi.

YİNE SALLANIYORUZ, AYAKTA DURMAKTA ZORLANIYORUZ!

Saat 13.45 sıralarında, Cihan Haber Ajansı’na konuşurken çok şiddetli bir artçı depreme yakalanan Sertkan, “Şu anda, neredeyse ana depreme denk bir artçı meydana geliyor. Ayakta durmakta zorlanıyoruz. Hızla bina dışına çıkıyoruz.” dedi.


Sertkan, tsunami alarmının kaldırılmasına rağmen, çok sayıda Banda Açeli’nin yüksek yerlere kaçmaya devam ettiğini sözlerine ekledi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.