Ebola’dan ölenlerin sayısı 7 bine yaklaştı

Ebola’dan ölenlerin sayısı 7 bine yaklaştı

Dünya Sağlık Örgütü (WHO), Ebola’ya yakalananların sayısının 16 bini aştığını ve ölü sayısının da 7 bine yaklaştığını açıkladı.

İki gün önce yapılan açıklamada, ölü sayısı 6 bin olarak verilmişti. Rapor edilmeyen ölümler sebebiyle ölü sayısının çok daha fazla olabileceği belirtiliyor.

WHO, Ebola hastalarına yardım amaçlı sağlık merkezleri kuruyor. Kurulan merkezler hastalığın derecesine göre günde 8 ile 12 hastayı barındırabilecek kapasitede. Sağlık merkezlerinden önce sağlık örgütü çalışanları; yerel halka, kişisel bakım ve temizlik yapılarak Ebola virüsünden korunmanın eğitimi veriyor.

WHO’den enfeksiyon, koruma ve kontrol uzmanı Dr. Martin Cormican, “Sağlık merkezlerinin açılmasından önce üç günlük bir eğitim seminerimiz var. Bu seminerde, Ebola hastalığını anlatıyoruz, bu hastalık insanlara nasıl bulaşıyor ve nasıl yayılıyor. Sonra işi pratiğe döküyoruz. El temizliği nasıl yapılır, hastalıktan korunma amaçlı verdiğimiz ürünler nasıl kullanılır, bunları gösteriyoruz.” dedi. Dr. Cormican, Ebola virüsüne karşı mücadelede, zorlu koşullarda güvenli bir şekilde çalışabilecek, hastalık hakkında yeterince bilgi ve deneyime sahip insanlara ihtiyacı olduklarını da sözlerine ekledi.

WHO salgın hastalıklar yetkilisi Dr. Sylvie Briand, öncelikle yerel halktan seçtikleri insanları eğittiklerini, onların da halka bilgi verdiklerini belirtti. Briand, bunu ‘kartopu etkisi’ olarak tanımladı ve “İnsanların bu şekilde bilgilenmesiyle Ebola virüsünün yakın zamanda durdurulacağına inanıyorum.” dedi.
Çin’in geliştirdiği Ebola virüs testi hazır
Çin’in geliştirdiği Ebola virüs testinin hazır olduğu bildirildi. Çin Uluslararası Radyosu’nun haberinde, üç Çinli şirket tarafından üretilen Ebola virüs testinin, salgın önleme ve kontrol acil rezervine alındığı kaydedildi.

Habere göre, Çin Ulusal Gıda ve İlaç Denetim Genel Müdürlüğü tarafından onay verilen test, Çin’de Ebola virüsünün teşhisi, salgının önlenmesi ve kontrol altına alınması için kritik teknik güvence sağlayacak.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.