Düşen Rus uçağının kara kutu kayıtlarında patlama sesi duyuldu iddiası

Düşen Rus uçağının kara kutu kayıtlarında patlama sesi duyuldu iddiası

Geçen Cumartesi günü Mısır’da düşen Rus yolcu uçağının düşme sebebiyle ilgili iddialara bir yenisi daha eklendi. France 2 kanalına konuşan bir Mısırlı soruşturma yetkilisi, uçağın karakutu kayıtlarında patlama sesinin tespit ettiklerini iddia etti.

Uçak kazası ile ilgili soruşturmada yer alan yetkili, kara kutu kayıtlarını incelediklerini anlattı. İsminin açıklanmasını istemeyen yetkili, “Kara kutu kayıtlarında uçuş sırasında bir patlama sesi duyuluyor. Ama tespit edilen bu patlama sesi, motor arızasından kaynaklanan bir patlama sesi değildi” iddiasında bulundu.

Benzer iddiaları Le Point gazetesi kaynakları da ortaya attı. Gazeteye konuşan bir kaynak, uçakta patlamanın meydana geldiğini öne sürdü. Onun iddiasına göre, kara kutu kayıtlarının incelenmesi sayesinde bombanın uçağın hangi bölümünde koyulduğunu belirlemek mümkün olacak.

ABC News kanalına konuşan bir başka Mısırlı yetkili ise terör ihtimali üzerinde durduklarını söyledi.

Dün, ABD Başkanı Barack Obama da uçağın kabinine konulan bir bombayla düşürülmesinin ihtimal dahilinde olduğunu söyleyerek, olay hakkında soruşturma başlatacağını açıklamıştı.

Patlama iddiasını ilk kez Rusya Devletlerarası Sivil Uçak Komitesi (MAK) Fahri Başkanı Magomed Tolboyev dile getirmişti. Tolboyev, Airbus A-321 tipi yolcu uçağının patlama nedeni ile düşebileceğini öne sürmüştü.

UÇAK, 2 YIL ÖNCE TÜRKİYE’DE TEKNİK KONTROLDEN GEÇMİŞ

Öte yandan Rusya Uçak Korkusu Tedavisi Merkezi Psikoloji Uzmanı, eski Pilot Aleksey Gervaş, Mısır’da düşen uçağın 2 yıl önce Türkiye’de AIRBUS Servis Merkezi’nde ilgili teknik kontrolden geçtiğini ifade etti. Rus basınına konuşan Gervaş, teknik incelemede herhangi bir sorunun bulunmadığını ve bu açıdan 2 yılın az bir zaman dilimi olduğuna da işaret etti.

Cumartesi günü Kogalymavia Havayolu’na ait Airbus A321 tipi yolcu uçağı Moskova saati ile 06.51’de St. Petersburg’a varmak üzere Şarm-el-Şeyh Havalimanı’ndan havalanmıştı. Uçak ile bağlantı, havalandıktan 23 dakika sonra kesilmişti. Düşen uçakta 7 mürettebat dahil 224 yolcu hayatını kaybetti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.