Düşen Cezayir uçağından sağ kurtulan yok

Düşen Cezayir uçağından sağ kurtulan yok

Cezayir Hava Yolları’nın AH5017 numaralı Burkina Faso-Cezayir  uçuşunu yaparken düşen  İspanyol Swift Air özel şirketine ait uçaktan sağ kurtulan olmadığı açıklandı.

Uçakta bulunan 110 yolcu ve 6 mürettebatın tamamının hayatını kaybettiği belirtildi. Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, havayolları şirketlerinin 116 olarak açıkladığı ölü sayısının 118 olduğunu öne sürdü. Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius da kazada ölenlerin 54’ünün Fransız vatandaşı olduğunu açıkladı. Uçağın enkazı Mali’de görev yapan Fransız askerleri tarafından ülkenin kuzeyindeki Gossi şehri yakınlarında bulundu.

Hollande, “Askerler ilk araştırmalara başladı. Ne yazık ki hayatta kalan hiç kimse yok.” dedi. İncelemelerin devam ettiğini kaydeden Fransız cumhurbaşkanı sözlerine “Uçağın enkazı dar bir alana dağılmış durumda ancak son sözü söylemek için henüz çok erken.” şeklinde devam etti. Uçağın karakutularından birine ulaşıldığını belirten cumhurbaşkanı, incelemelere hemen başlanılacağını dile getirdi. Enkazın bulunduğu noktanın Mali’deki ayrılıkçılarla Fransız askerleri arasında çatışmalara sahne olan bir yerde olması sebebiyle akıllara gelen ‘Uçak vuruldu mu?’ sorusuyla ilgili ise Hollande “Bazı tezler var, özellikle de uçağın hava şartları sebebiyle düştüğü yönünde. Ancak biz hiçbir ihtimali göz ardı etmiyoruz.” dedi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.