Duruşmalara gitmeyen neonazi adam kaçırmış

Duruşmalara gitmeyen neonazi adam kaçırmış

Almanya’da, neonazi cinayetleri davasında ilginç gelişmeler yaşanmaya devam ederken, neonazilerin başvurdukları şiddet olayları da yeni bir boyut kazandı.

Son olarak sekizi Türk olmak üzere on kişinin öldürüldüğü seri cinayetlerin davasının görüldüğü duruşmalara ifadeye gelmeyen bir neonazinin, Kassel’de bir kişiyi alıkoyarak bir hafta işkence yaptığı iddia edildi.

‘Hastayım’ diyerek duruşmaya iki defa gelmeyen 40 yaşındaki neonazi ve 27 yaşındaki ikinci bir neonazi hakkında adam kaçırma, alıkoyma, yaralama ve hırsızlık suçlarından savcılığın soruşturma açtığı haber verildi.

İki şüpheli gözaltına alınırken, 47 yaşındaki vatandaşın bir hafta sonra iki neonazinin elinden kaçtığı bildirildi. Neonazilerin alıkoydukları şahsın cep telefonunu ve sırt çantasını da çaldığı belirtildi.

Öte yandan Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) terör örgütü üyelerine yönelik dava, bu hafta iki duruşma ile devam etti. Özellikle Perşembe günü yapılan duruşmada ifade veren şahitler, sanıklar Beate Zschaepe ve Ralf Wohlleben hakkında ciddi suçlamalar yaptı.

1996 yılında söz konusu iki sanık ile NSU’nun diğer üyeleri Uwe Mundlos ve Uwe Böhnhardt’un bir otoban köprüsü üzerine Davud Yıldızı yapıştırdıkları bir oyuncak bebeğin boynuna ip geçirip astıklarını anlatan bir şahit, Uwe’nin kendisine mahkemede yanlış ifade verdirdiklerini söyledi.

Wohlleben’in kullanıldığını ve kendisine para ödemesi için şantaj yaptığını belirten şahit, Zschaepe’nin de daha başka ağır suçlara karıştığını anlattı. Bunun üzerine savunma duruşmaya ara verilmesini istedi.

NSU terör örgütünün, on cinayetin dışında iki bombalı saldırı ve 15 banka soygunu yaptığı ifade ediliyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.