Dünyanın en çok gezen milleti Çinliler

Dünyanın en çok gezen milleti Çinliler

Dünyanın en büyük ikinci ekonomisi Çin’de, geçtiğimiz yıl 80 milyon kişinin yurtdışına seyahate çıktığı ve toplam 85 milyar dolar harcadığı bildirildi.

Çin medyasında yer alan haberde, 2012 yılında ülke dışına çıkan Çinli sayısının 2011 yılına göre yüzde 15 artış kaydederek 80 milyon kişiye ulaştığı belirtildi. Uluslararası turizm sektörünün geçen yıl Çinli turistlerden 85 milyar dolar gelir elde ettiği kaydedildi.

Haberde, Çin’in geçen yıl itibariyle ABD ve Almanya’yı geride bıraktığı ve yurtdışına en çok turist yollayan ülke konumuna geldiği aktarıldı. Çin, 2010 yılında yurtdışına yolladığı 57,4 milyon turist sayısını 2011 yılında yüzde 20 artırarak 70 milyona çıkarmıştı.

Çin’den yurtdışına çıkan turist sayısında yaşanan artışa sebep olarak, orta sınıfın gelişmesi ile birlikte devletin turizmi desteklemesi ve vize işlemlerinin kolaylaştırılması gösteriliyor. Öte yandan, Çin para birimi Yuan’in her geçen gün değer kazanması da Çinli turistlerin yurtdışına gitmesinde önemli rol oynadığı şeklinde yorumlandı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.