Donald Trump’ın İngiltere’ye girişi yasaklanabilir

Donald Trump’ın İngiltere’ye girişi yasaklanabilir

ABD başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçi Parti aday adaylarından Donald Trump’ın, ‘Müslümanların ülkeye girişi yasaklansın’ açıklaması üzerine İngiltere Parlamentosunda Trump’ın ülkeye girişinin yasaklanması için imza kampanyası başladı.

İngiliz Daily Telegraph gazetesinin aktardığı habere göre, Donald Trump’ın Fransa’nın başkenti Paris’te 130 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırılarından sonra kullandığı ifadelerin “kutuplaştırıcı, faydasız ve yanlış” olduğu belirtildi. Gazete, Trump’ın İngiltere’ye girişinin yasaklanabileceğini yazdı.

Amerikalı aday adayının, İngiltere’ye girişinin yasaklanmasına yönelik parlamentoda başlatılan imza kampanyasının ardından İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “İçişleri Bakanı, ülkede kamu yararına olmadığını fark ettiği Avrupa Birliği (AB) vatandaşı olmayan kişilerin, Birleşik Krallık’a girişine izin vermeyebilir. İçişleri Bakanı, ülkeye gelişin bir hak değil ayrıcalık olduğunu, toplumumuza zarar verecek ve temel değerlerimizi paylaşmayan kişilerin, ülkeye girişini engellemek için yetkilerini sonuna kadar kullanmaya devam edeceğini ifade etmiştir” denildi.

Trump’ın Ada’ya girmesinin yasaklanması için parlamentonun resmi internet sayfasında başlatılan imza kampanyasına şimdiye kadar 560 binden fazla kişi katıldı. Sadece İngiliz vatandaşları ve Birleşik Krallık’ta ikamet edenlerin destek verebildiği kampanyalar, 100 binin üzerinde destek aldığı taktirde, konunun parlamento gündemine taşınması bekleniyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.