Don Kişot’un yazarını bilemedi, vatandaşlığı reddedildi

Don Kişot’un yazarını bilemedi, vatandaşlığı reddedildi

İspanya’da 2005 yılından beri yasal olarak kalan Dominik Cumhuriyeti vatandaşı bir bayanın, İspanyol vatandaşlığına geçmek için yaptığı başvuru, entegrasyon sınavında verdiği bir kısım cevaplar yüzünden reddedildi.


Dünyaca ünlü Don Kişot romanının yazarı Miguel de Cervantes Saavedra’yı bilemeyen bayan, özerk bölgelerden Katalonya’yı da İspanya’nın komşu ülkelerinden biri olarak gösterdi.


Almeria kentinde açılan davada İspanya Milli Mahkemesi, söz konusu bayanın vatandaşlığını reddetti ve “İspanyol realitesinden bilgi eksikliğini” gerekçe gösterdi.


Mahkeme kararında, kadının bir işte çalışıyor olması ve İber-Amerika toplumundan geldiği için doğal olarak İspanyolca konuştuğu not edilerek, “İki sınav sonucu gösteriyor ki ilgili şahıs İspanya’nın coğrafyası, kurumları ve kültürünün en temel elementleri bilmiyor dolayısıyla İspanyol toplumuyla yeterli seviyede entegrasyon sağlayamadığı anlamına geliyor.” denildi.


El Mundo gazetesinin haberine göre, şahsın İspanyol vatandaşı olabilmesi için tüm şartları sağlamasına rağmen, Kraliçe’nin adını ve İspanya bayrağının renklerini bilememesi eksi bir not olarak hanesine yazıldı.


İspanya Kralı ve Başbakanı’nın isimlerini bilen Dominik Cumhuriyeti vatandaşının avukatı, müvekkilinin dili bildiğini, İspanyol yaşam tarzı ve kültürüne tamamen entegre olduğunu ifade etti.


Buna benzer bir durumda olan Senegalli Magou Ndoye, 15 senedir ailesiyle birlikte İspanya’da yaşadığını ancak eski Başbakan Jose Luis Rodriguez Zapatero’nun eşinin ismini bilemediği için vatandaş olamadığını öne sürüyor.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.