Dışişleri’nden BM’ye Enes Kanter baskısı: Görüşmelere aracı olanlar işten çıkarıldı

Dışişleri’nden BM’ye Enes Kanter baskısı: Görüşmelere aracı olanlar işten çıkarıldı

Dışişleri Bakanlığı’nın Enes Kanter Freedom’u takibi bu kez, ABD’nin New York şehrinde bulunan Birleşmiş Milletler Genel Merkezi’ne taşındı. Olay, Enes Kanter Freedom’un bir büyükelçinin özel daveti ile Birleşmiş Milletler Genel Merkezi’ne gelmesi ve çok sayıda yetkili ile bire bir görüşmesiyle başladı.

YAPACAĞI GÖRÜŞMELERİ SOSYAL MEDYADAN PAYLAŞTI

Sonrasında, Genel Kurul Salonun önünde çektiği videoyu Twitter hesabından paylaşan Freedom, birkaç saat sonra salonda yapacağı konuşmada, Türkiye’de yaşanan insan hakları ihlallerini dile getireceğini, masum insanların hukuksuz bir şekilde özgürlüklerinin elinden alındığını anlatacağını söyledi. Bu twit sonrasında görüşmelerden ancak haberdar olabilen BM’de görevli Dışjşleri Bakanlığı yetkilileri Freedom’u yakın takibe aldı.

Enes Kanter Freedom belli bir süre sonra yeni bir video daha yayınladı. Görüntülerin sosyal medyanın gündemine oturmasının hemen ardından, Türk misyonunun harekete geçtiğini söyleyen Freedom, bakanlık yetkililerinin bütün işlerini bırakarak kendisinin, ne zaman kimlerle Birleşmiş Milletler Genel Merkezi’ne geldiğini, ziyarete kimlerin aracılık ettiğini, hangi üyeler ve büyükelçilerle görüştüğünü öğrenmeye çalıştıklarını söyledi.

ERDOĞAN’IN ÖFKELENDİĞİ BELİRTİLİP PERSONELİN İŞTEN ÇIKARILMASI İSTENDİ

Muhataplarına, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, Enes Kanter Freedom’un BM’ye davet edilmesine çok öfkelendiğini söyleyen Dışişleri Bakanlığı yetkililerinin, ziyarete aracı olan kim varsa derhal işten çıkartılmalarını talep ettikleri iddia edildi.

BİR ÇALIŞAN İŞTEN ÇIKARILDI

Enes Kanter Freedom da, kendisine eşlik eden Birleşmiş Milletler çalışanının işten çıkarıldığını, davet sahibi olan büyükelçiyle de Erdoğan’ın telefonla bizzat görüşeceğini söyledi. Enes Kanter Freedom, 2. videoda Türkiye’de yaşanan mağduriyetleri ve insan hakları ihlallerini, Dışişleri Bakanlığının tüm engellemelerine rağmen, çok sayıda yetkili ve büyükelçi ile paylaştığını söyleyerek konuşmasını tamamladı.