Dışişleri Bakanlığı’nın doğalgaz açıklaması Rumları endişelendirdi

Dışişleri Bakanlığı’nın doğalgaz açıklaması Rumları endişelendirdi

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Victoria Nuland’ın, “Adanın, tüm diğer kaynakları gibi, doğalgaz ve petrol rezervlerinin, bütünlüklü çözüm çerçevesinde toplumlar arasında eşit olarak paylaştırılmalıdır.” şeklindeki açıklaması Rum tarafında rahatsızlığa sebep oldu.

Rum Politis gazetesi Doğu Akdeniz’deki enerji rezervleri konusundaki düşüncelerini açıklamaya çağrılan ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Victoria Nuland’ın ikinci kez “sözlü faula düştüğünü” yazdı.

Habere göre Nuland açıklamasında ülkesinin, Kıbrıs’ın toplumlar arasında enerji kaynaklarının eşit bir şekilde paylaştırılmasından yana olduğunu söyledi. Gazete Nuland’a sorulan ilgili sorunun, Türkiye’nin, Güney Kıbrıs ile İsrail arasındaki enerji işbirliği çevresindeki tepkilerine yönelik ABD’nin politikasıyla ilgili olduğunu yazdı.

Habere göre Nuland açıklamaları çerçevesinde ABD’nin, Güney Kıbrıs’ın açık denizlerde araştırma yapma hakkını tanıdığını söyledi.

Gazete ayrıca Nuland’ın, tüm bu konuyu (doğalgaz), adanın, iki toplumlu, iki kesimli federasyonla, yeniden birleşmesi için BM himayesindeki, Kıbrıs sorununa ilişkin müzakereler sürecine dahil ettiğini kaydetti.

Gazete Nuland’ın açıklamasını, “adanın, tüm diğer kaynakları gibi, doğalgaz ve petrol rezervlerinin, bütünlüklü çözüm çerçevesinde toplumlar arasında eşit olarak paylaştırılmasının gerekli olacağına inanmaya devam ettikleri,” şeklinde sözlerle tamamladığını aktardı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.